Lloop
lamp

De Lloop lamp is in hoogte verstelbaar door het groter of kleiner maken van een lus in het elektriciteitssnoer met behulp van een houten klosje.

Een grote lus maakt een hoge lamp, een kleine lus maakt een lage lamp. De functie wordt hiermee decoratie en andersom; simpel, helder en zonder verborgen technieken.

De Lloop lamp is verkrijgbaar in ontelbaar veel kleurencombinaties voor de lampenkap en kabel. Door gebruik te maken van de online Lloop lamp configurator kun je je eigen lamp compleet samenstellen.

Kies uit tientallen zorgvuldig uitgekozen kleuren en materialen voor de onderdelen van de lamp. Echt messing en koper behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Op maat gemaakte plafondkapjes zijn mogelijk op bestelling.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

de Vij5
stappen
van de
Lloop

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Lloop lamp is ontworpen door Aptum. Onder de naam ‘APTUM’ ontwerpen Tineke Beunders & Nathan Wierink (voorheen Ontwerpduo) samen custom-made verlichting en lichtinstallaties. Het label biedt een volledige service aan bij het ontwerpen, produceren en monteren van op maat gemaakte verlichting in ongelimiteerde configuraties.

Met Ontwerpduo ontwikkelden Tineke en Nathan een zeer grote passie voor verlichting, en jarenlange ervaring met productie en installatie overal ter wereld. De vurige wens van het duo om gespecialiseerder werk te kunnen maken, in combinatie met de toenemende vraag hiernaar vanuit de interieur en architectuur sector kwam uit met het starten van APTUM in oktober 2019. Het merk neemt de Lloop en Lloop XL over uit Ontwerpduo’s portfolio.

Aptum

“Vorm en functie is een combinatie van woorden die je tijdens het ontwerpen absoluut niet uit elkaar kunt halen. De combinatie van vorm en functie moet in balans zijn. De ene keer kan de functie een groter onderdeel zijn van het ontwerp, de andere keer de vorm, maar altijd geldt: vorm en functie hebben elkaar nodig om te werken.”

Tineke Beunders

VERZAMELEN

De Lloop lamp is sinds 2009 onderdeel van de Vij5 collectie. We werken al jaren graag samen met Nathan & Tineke, vooral omdat we dezelfde passie delen om zowel ontwerper als ondernemer te zijn.

Het leuke aan de Lloop lamp is niet alleen dat hij gemakkelijk in hoogte verstelbaar is. Door zijn simpele vormentaal sluit hij op wonderbaarlijke wijze bij praktisch iedere interieurstijl aan.

Het meegeleverde houten klosje is bedoeld om een lus in de kabel te maken. Door het houten klosje voorzichtig te verschuiven kun je de lus in de stroomkabel groter of kleiner maken. Hiermee kun je de lamp in hoogte verstellen: een grote lus maakt een hoge lamp, een kleine lus maakt een lage lamp.

“Het leuke aan de Lloop lamp is niet alleen dat hij gemakkelijk in hoogte verstelbaar is. Door zijn simpele vormentaal sluit hij op wonderbaarlijke wijze bij praktisch iedere interieurstijl aan.”

Arjan & Anieke

VERTALEN

De Lloop lamp is oorspronkelijk in aluminium ontworpen met een witte binnenkant (de Lloop Classic). Al snel volgde ook een puur koperen en daarna een messing variant, verkrijgbaar met een gepolijste buitenkant of met verschillende kleuren aan de buitenkant.

Omdat we steeds vaker de vraag voor een grotere variant van de Lloop lamp kregen, vroegen we Nathan & Tineke om eens na te denken over een nieuwe versie van de klassieke ‘Lloop’. Ze verrasten ons met een nieuwe vorm, die duidelijk is afgeleid van het origineel, maar toch zijn eigen karakter heeft en zeker geen kopie is. De Lloop XL heeft daardoor een eigen identiteit en geeft een frisse blik op de succesvolle Lloop lamp serie. Je zou het kunnen zien als het begin van een nieuwe familie!

MAKEN

De Lloop wordt gemaakt van massief plaatmateriaal (koper, messing of staal) dat geforceerd wordt tot de vorm van de lamp. Daarna wordt elke kap gepolijst op een polijstmachine die speciaal voor deze lamp bedacht is.

Een belangrijk deel van de productie van de Lloop lamp vindt plaats in de werkplaats van Aptum in Eindhoven. Ook het op kleur spuiten van de lampen gebeurt hier in hun eigen spuitcabine, zodoende zijn er voor de lamp veel verschillende opties mogelijk. Vervolgens worden de lampen zorgvuldig geassembleerd.

Als laatste worden de lampen bij Vij5 nog een keer ‘ge-dubbel-checked’ en in een doos verpakt.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Lloop lamp

Lampenkap

handmade t

Koperen, messing of stalen plaatmateriaal, geforceerd in Amsterdam (NL)

Gepolijst en geassembleerd in Eindhoven (NL)

colors purple outline t

Verkrijgbaar in een aantal standaardkleuren, maar op aanvraag flexibel in kleur in kleine series.

Lloop messing, koper en classic

Afmetingen Ø 281 mm, hoogte 183 mm
In Vij5 collectie sinds 2009

Lloop XL

Afmetingen Ø 50 cm, hoogte 15 cm
In Vij5 collectie sinds 2017

LED lamp

E27 dimbare LED lichtbron 8W (vervangt 60 Watt)

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Een belangrijk deel van de productie van de Lloop lamp vindt plaats in de werkplaats van Aptum in Eindhoven. Ook het op kleur afwerken van de lampen gebeurt hier, zodoende zijn er voor de lamp veel verschillende opties mogelijk.

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

vij5 showroom dutch design week 2017 image by vij5 19

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.