Lloop
lamp

De Lloop lamp is in hoogte verstelbaar door het groter of kleiner maken van een lus in het elektriciteitssnoer met behulp van een houten klosje.

Een grote lus maakt een hoge lamp, een kleine lus maakt een lage lamp. De functie wordt hiermee decoratie en andersom; simpel, helder en zonder verborgen technieken.

De Lloop lamp is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties voor de lampenkap en kabel en kan worden besteld met een gepolijst koper, gepolijst messing of witte binnenkant.

Op maat gemaakte plafondkapjes zijn mogelijk op bestelling.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Lloop XL

De Lloop XL is beschikbaar als uni variant, waarbij de binnen- en buitenkant van de kap dezelfde kleur heeft en gecombineerd wordt met een bijpassend snoer. Los geplaatst of met meerdere is de lamp zeer geschikt voor boven een grote tafel. Gecombineerd met de kleinere Lloop Classic ontstaat er een gebalanceerde vormenfamilie.

de Vij5
stappen
van de
Lloop

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Lloop lamp is ontworpen door Ontwerpduo (Tineke Beunders & Nathan Wierink), die met hun studio in Eindhoven gevestigd zijn. Hun pand bevindt zich op een historische plek waar de eerste elektriciteitscentrale in Eindhoven stond (uit 1912). Het gebouw maakt deel uit van het NRE-gebied en fungeert als ontwerpstudio, laboratorium, werkplaats en showroom.

De ontwerpen van Ontwerpduo brengen altijd een mannelijke en vrouwelijke kant tot uitdrukking: technisch naast verhalend, functie naast kleur en sfeer, Nathan naast Tineke en vice versa.

Ontwerpduo

“Vorm en functie is een combinatie van woorden die je tijdens het ontwerpen absoluut niet uit elkaar kunt halen. De combinatie van vorm en functie moet in balans zijn. De ene keer kan de functie een groter onderdeel zijn van het ontwerp, de andere keer de vorm, maar altijd geldt: vorm en functie hebben elkaar nodig om te werken.”

Tineke Beunders, Ontwerpduo

VERZAMELEN

De Lloop lamp is sinds 2009 onderdeel van de Vij5 collectie. We werken al jaren graag samen met Nathan & Tineke, vooral omdat we dezelfde passie delen om zowel ontwerper als ondernemer te zijn.

Het leuke aan de Lloop lamp is niet alleen dat hij gemakkelijk in hoogte verstelbaar is. Door zijn simpele vormentaal sluit hij op wonderbaarlijke wijze bij praktisch iedere interieurstijl aan.

Het meegeleverde houten klosje is bedoeld om een lus in de kabel te maken. Door het houten klosje voorzichtig te verschuiven kun je de lus in de stroomkabel groter of kleiner maken. Hiermee kun je de lamp in hoogte verstellen: een grote lus maakt een hoge lamp, een kleine lus maakt een lage lamp.

vij5 lloop brass green detail 2018 image by vij5 square

“Het leuke aan de Lloop lamp is niet alleen dat hij gemakkelijk in hoogte verstelbaar is. Door zijn simpele vormentaal sluit hij op wonderbaarlijke wijze bij praktisch iedere interieurstijl aan.”

Arjan & Anieke

VERTALEN

De Lloop lamp is oorspronkelijk in aluminium ontworpen met een witte binnenkant (de Lloop Classic). Al snel volgde ook een puur koperen en daarna een messing variant, verkrijgbaar met een gepolijste buitenkant of met verschillende kleuren aan de buitenkant.

Omdat we steeds vaker de vraag voor een grotere variant van de Lloop lamp kregen, vroegen we Ontwerpduo om eens na te denken over een nieuwe versie van de klassieke ‘Lloop’. Ze verrasten ons met een nieuwe vorm, die duidelijk is afgeleid van het origineel, maar toch zijn eigen karakter heeft en zeker geen kopie is. De Lloop XL heeft daardoor een eigen identiteit en geeft een frisse blik op de succesvolle Lloop lamp serie. Je zou het kunnen zien als het begin van een nieuwe familie!

MAKEN

De Lloop wordt gemaakt van massief plaatmateriaal (koper, messing of staal) dat geforceerd wordt tot de vorm van de lamp. Daarna wordt elke kap gepolijst op een polijstmachine die Ontwerpduo speciaal voor deze lamp bedacht.

Een belangrijk deel van de productie van de Lloop lamp vindt plaats in de werkplaats van Ontwerpduo in Eindhoven. Ook het op kleur spuiten van de lampen gebeurt hier in hun eigen spuitcabine. Vervolgens worden de lampen zorgvuldig geassembleerd.

Als laatste worden de lampen bij Vij5 nog een keer ‘ge-dubbel-checked’ en in een doos verpakt.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Lloop lamp

Lampenkap

handmade t

Koperen, messing of stalen plaatmateriaal, geforceerd in Amsterdam (NL)

Gepolijst en geassembleerd in Eindhoven (NL)

colors purple outline t

Verkrijgbaar in een aantal standaardkleuren, maar op aanvraag flexibel in kleur in kleine series.

Lloop messing, koper en classic

Afmetingen Ø 281 mm, hoogte 183 mm
In Vij5 collectie sinds 2009

Lloop XL

Afmetingen Ø 50 cm, hoogte 15 cm
In Vij5 collectie sinds 2017

LED lamp

Inclusief E27 dimbare LED lichtbron 8W (vervangt 60 Watt)

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Een belangrijk deel van de productie van de Lloop lamp vindt plaats in de werkplaats van Ontwerpduo in Eindhoven.

DELEN

Wil je de Lloop lamp door Ontwerpduo in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

vij5 showroom dutch design week 2017 image by vij5 19

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Je kunt onze showroom en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. Hier zijn alle Vij5 producten te zien en te koop en voorzien we je graag van persoonlijk advies.

Vij5 Showroom open op afspraak: onze showroom is open op afspraak voor pers, interieurprofessionals en consumenten. Wil je langskomen als consument? Plan dan bij voorkeur alleen een afspraak wanneer je interesse hebt in een specifiek product.

Je kunt hiervoor een afspraak maken in onze online agenda.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.