MAKEN

Stap 4 van Vij5

Introductie
Transparantie van de keten
Lokale productie

De volgende stap is
stap 5 van Vij5:
DELEN

Wij geloven dat openheid en transparantie over de gehele keten van een product belangrijk is en geven daarom veel inzicht in de keuzes die wij maken. Onze producten worden in relatief kleine series gemaakt door gepassioneerde vakmensen.

Vij5 - video 4 van Vij5 - MAKEN

De productie vind voornamelijk plaats binnen Nederland, bij voorkeur zelfs in onze regio. We gaan regelmatig bij onze makers op bezoek en werken vaak al voor langere tijd samen. Door over hun schouders mee te kijken en inzicht te krijgen in bepaalde productieprocessen ontdekken we vaak ook weer nieuwe mogelijkheden.

“Samenwerken met fijne mensen waar we op kunnen bouwen.”

Arjan & Anieke

Een ontwerper kan ook een producent zijn! Neem bijvoorbeeld Lotte de Raadt, die haar eigen keramiek maakt. Of Ontwerpduo, die hun Lloop lampen aan ons leveren vanuit hun werkplaats in Eindhoven.

Onze eigen studio en magazijn is uiteindelijk het verzamelpunt voor alle onderdelen. Sommige items worden bij ons nog verder afgewerkt of geassembleerd tot een eindproduct. In alle gevallen worden de producten door ons persoonlijk gecontroleerd en verpakt om een goede kwaliteit te waarborgen.

Transparantie
van de keten

Transparantie van de keten betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

Door zelf nauw betrokken te zijn bij de vertaling van een ontwerp naar een af product kunnen we open en transparant over alle facetten van onze collectie communiceren en inzicht geven in de keuzes die wij maken. Daarbij proberen we voor alle betrokken partijen een positieve impact te creëren.

Alle 5 stappen in onze product keten worden bij ieder product op de collectie pagina uigebreid in woord en beeld toegelicht.

Lokale
productie

Een groot deel van de Vij5 collectie wordt lokaal geproduceerd in Nederland. Dat zijn onder andere de volgende producten: