Over ons

Wij zijn Arjan & Anieke, uitgevers van design producten.

Onder ons merk Vij5 geven wij een collectie interieur accessoires, verlichting en meubels uit. Dat doen we met veel aandacht en enthousiasme. Als uitgevers werken we vanuit inhoud: het product en het verhaal daarachter staan bij ons voorop.

Vij5 - Uitgevers van Design Producten - Introductie, Dutch Design uit Eindhoven

Aan de basis van Vij5 staat het ontwerpen van mooie en functionele producten voor het interieur. We bieden ontwerpers en makers een platform waarop we samen nieuwe design producten ontwikkelen, maken en verspreiden.

We vervullen hierbij een verbindende rol met als doel een positieve impact te creëren voor de mensen om ons heen. Met de Vij5 collectie brengen we een ode aan het ambacht van de productontwerper; we vinden dat dit vak gekoesterd mag worden!

“Als uitgever werken we vanuit inhoud: het product en het verhaal daarachter staan bij ons voorop.”

Arjan & Anieke

Ontmoet
Arjan & Anieke,
de oprichters
van Vij5

Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst zijn samen Vij5. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie en direct na hun afstuderen in 2006 begonnen ze met ondernemen vanuit een ontwerpers perspectief, om zo eigen producten op de markt te kunnen brengen.

Samen creëerden ze de basis van de Vij5 collectie en een businessmodel om de producten te verspreiden in binnen- en buitenland.

Hun bekendste ontwerp is de FlexVaas, waarmee ze in 2009 een Dutch Design Award wonnen.

Foto door Kaatje Verschoren

Arjan: “Als ontwerpers realiseerden we ons al snel dat we zowel de creatieve als de zakelijke kant van ons werk interessant vonden. We creëerden een fijn netwerk om ons heen, dat we graag wilden delen met anderen. Zo zijn we begonnen om samen te werken met bevriende ontwerpers. Door producten van hen in onze collectie op te nemen is Vij5 gegroeid.”

Anieke: “Onze persoonlijkheden zijn compleet verschillend maar door met elkaar te praten brengen we de verschillen naar elkaar toe. Deze wisselwerking verhoogd de kwaliteit van ons werk. Pas als we het samen eens zijn, is een product klaar en goedgekeurd.”

vij5 @ home 2020 image by vij5 img 6152

Arjan: “Anieke’s aandacht en perfectionisme komt in alle aspecten van Vij5 terug. Haar oog voor detail en liefde voor harmonie zorgt ervoor dat alle puntjes op de i ook echt kloppen. Van wat we in de collectie opnemen, tot hoe iets gemaakt wordt en hoe het uiteindelijk in het doosje ligt of op de foto staat. Met deze aandacht focust ze ook op onze lange termijn visie.”

Anieke: “Arjan staat bekend om zijn onbegrensde enthousiasme. Zijn kracht ligt in het meedenken met anderen en het optimaliseren van werkprocessen en -methodes. Zo lukt het hem vaak om met meer gemak en minder moeite een beter resultaat te krijgen. Zijn enthousiasme zorgt er overigens ook voor dat we snel kunnen schakelen. Door zijn oplossingsgerichtheid en pragmatische instelling krijgen we heel veel voor elkaar.”

vij5 showroom ddw2019 img 4595 kopie

De Vij5
stappen in het
proces van
ieder product

Vanuit onze studio in Eindhoven vervullen we een verbindende rol tussen ontwerpers, makers en kopers. Hierbij doorlopen we steeds 5 belangrijke stappen:

Aan de basis van alles staat het ontwerpen van mooie en functionele producten voor het interieur. We verzamelen concepten die ons raken en brengen deze samen in een persoonlijke collectie. Vervolgens vertalen we deze concepten naar produceerbare producten. We zorgen ervoor dat de producten met zorg worden gemaakt door vakmensen en als laatste delen we de producten met de wereld.