Glint
Light

Glint betekent letterlijk ‘een kleine lichtflits, weerkaatst door een glanzend oppervlak’. De Glint Light collectie is precies dat; een weerkaatsing van licht op twee in elkaar grijpende aluminium delen.

Doordat de grafisch vormgegeven armen van de aluminium delen elkaar overlappen en de lichtbron deels afdekken ontstaat er een versplintert, poëtisch spel van licht. Het licht wordt diffuus verspreid over de wand, vloer en/of plafond.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

De collectie bestaat uit twee verschillende type lampen: een hang- en wandlamp. De aluminium delen zijn geanodiseerd in de kleuren ‘black-copper’ of ‘champagne’. Beide kleuren hebben een ander effect op de reflectie van het licht en geven het licht een eigen intensiteit en kwaliteit.

de Vij5
stappen
van de
Glint Light

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Glint Light is ontworpen door Susanne de Graef. Susanne heeft een grote voorliefde voor textiel en licht. Door de synthese van innovatie en aandachtig ontwerp krijgt licht bij haar een andere betekenis. Het resultaat? Innovatief design met een ambachtelijke feel, in de vorm van verrassende, speelse en uitnodigende lichtontwerpen waar verwondering uit spreekt.

Voor het ontwerp van de Glint Light verkende Susanne de ontstaansgeschiedenis van kunstmatig licht en liet zich daarbij inspireren door oude Philips-gloeilampenposters uit het begin van de 20e eeuw. De lichtstralen, verspreid vanuit de gloeilamp en prachtig geïllustreerd als geometrische patronen, tonen de essentie van licht en het effect ervan. Susanne vertaalde de patronen in vorm en materiaal naar de Glint Light.

Susanne de Graef

Inspiratiebeelden van Philips archieven 1918

Schetsmodellen van de Glint in papier

VERZAMELEN

Onze eerste ontmoeting met Susanne en haar Glint Light was in Londen, waar we allebei exposeerden tijdens London Design Fair 2017. Haar innovatieve design met een ambachtelijke feel viel ons meteen op. Door de Glint Light aan te zetten, worden de vorm en het materiaal gemengd met de effecten van licht, waardoor een mooie interactie met de omgeving ontstaat.

VERTALEN

Het ontwerp van de Glint Light was zo goed als klaar en Susanne had ook al zelf een eerste prototype serie laten produceren. Met behulp van een led licht expert hebben we vooral het technische stuk van de lamp samen verder uitontwikkeld.

MAKEN

Alle onderdelen van de Glint Light worden in Nederland gemaakt. De lamp bestaat uit twee in elkaar grijpende aluminium delen die uit een plaat gelaserd worden en met een speciale pers in vorm worden gebogen.

Daarna worden de onderdelen geanodiseerd om het materiaal te verstevigen en kleur aan het aluminium te geven. Dit gebeurt bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het behandelen van buitengevels voor de architectuur. Zij beschikken over een hele mooie rustige en pure kleur-serie die de lamp écht verdient.

Vervolgens worden de led onderdelen op de lamp bevestigd en worden de twee aluminium delen met elkaar verweven.

MATERIALEN PASPOORT

Glint Light

Aluminium

De aluminium onderdelen voor deze lamp worden lasergesneden bij onze staal producent in Bergeijk (NL).

Daarna worden de onderdelen in Eindhoven (NL) gebogen zodat ze na de volgende stap in elkaar gezet kunnen worden.

Anodiseren

Het anodiseren gebeurt in Roosendaal (NL) .

LED & Assemblage

De LED onderdelen zijn in de lamp geïntegreerd , inclusief een diffuser voor een mooie rustige licht-verdeling.

led t

Het LED is dimbaar d.m.v. de dimbare LED driver (dimmer zelf niet meegeleverd).

Productie in ‘s-Hertogenbosch (NL)

handmade t

Ook de assemblage van de lamp gebeurt hier.

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Afmetingen

Diameter 41,5 cm
Diepte 10 cm

In Vij5 collectie sinds 2019

Anodiseren is een veel gebruikte behandelmethode voor aluminium waarbij de oxidehuid een beschermende laag op het aluminium geeft. De oxidelaag is volledig geïntegreerd in het materiaal en vormt een sterke moleculaire verbinding.

DELEN

Wil je de [su_post field=”post_title”] in het echt zien?

Kom dan naar onze showroom in Eindhoven, dit product is namelijk exclusief via Vij5 verkrijgbaar en niet via reguliere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

vij5 showroom ddw2019 img 4463

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps