Brass
Light
BL28
LED

De BL28 LED is een nieuwe, geüpdatete versie van de bekende Copper & Brass Lights van David Derksen.

De vorm van de lamp is geconstrueerd door een 0,3 mm dunne messing plaat te vouwen. De lamp bevat een LED-lichtbron en een diffuser die zorgt voor een betere en gelijkmatigere lichtopbrengst. Door de reflectie van de omgeving in de glanzende messing oppervlaktes krijgt elk facet zijn eigen kleurtoon, van donker goud tot geel en beige.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

De BL28 LED in messing is leverbaar in kleinere aantallen, de CL28 in koper enkel op aanvraag!

de Vij5
stappen
van de
BL28 LED

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Brass Light is ontworpen door David Derksen. Hij creëerde deze nieuwe versie van de lamp om te voldoen aan de huidige eisen op het gebied van lichtontwerp.

De gebruikte techniek vindt zijn oorsprong in zijn afstudeerproject ‘Copper Cabinet’ en vormt ook de basis van zijn originele Copper en Brass Lights, welke onderdeel zijn van de Vij5 collectie.

De natuur, en vooral de principes en processen die in de natuur worden aangetroffen, zijn David’s belangrijkste inspiratiebronnen. Dit resulteert in een sterke focus op materialen, hoe ze zich gedragen en hoe ze kunnen worden geconstrueerd.

David Derksen

VERZAMELEN

De BL28 LED is sinds 2019 onderdeel van de Vij5 collectie. We vinden het belangrijk om de producten in onze collectie regelmatig te analyseren, te her ontwikkelen en te verbeteren om ervoor te zorgen dat ze blijven voldoen aan de huidige eisen van onze doelgroep. Daarom introduceerden we met plezier een nieuwe toevoeging aan de Brass Light collectie, ontworpen door David Derksen. Afgeleid van zijn originele Copper Lights, waar we al sinds de (bijna legendarische) Autofficina-expo in Milaan in 2010 door geïntrigeerd zijn, is deze nieuwe versie van de lamp klaar voor het volgende decennium.

“We vinden het belangrijk om de producten in onze collectie regelmatig te analyseren, te her ontwikkelen en te verbeteren om ervoor te zorgen dat ze blijven voldoen aan de huidige eisen van onze doelgroep.”

Arjan & Anieke

VERTALEN

Waar de originele serie van de Brass Lights de meer traditionele E27-lichtbronnen gebruiken, creëerde David deze nieuwe versie van de lamp om te voldoen aan de huidige eisen op het gebied van lichtontwerp.

De nieuwe lamp bevat daarom een LED-lichtbron en een diffuser die zorgt voor een betere en gelijkmatigere lichtopbrengst. De LED-driver is geïntegreerd in de lamp en kan daardoor rechtstreeks op het 220V netwerk aangesloten worden.

Ook is de vorm van de lamp vereenvoudigd en gemoderniseerd, zonder de verfijnde esthetiek van de originele Brass Lights te verliezen.

De ‘originele’ varianten van de Brass Lights zijn nog steeds (op aanvraag) verkrijgbaar.

MAKEN

De vorm van de lamp is geconstrueerd door een 0,3 mm dunne messing plaat te vouwen. Door middel van etsen worden de buiglijnen in het materiaal aangebracht, waarna ze met de hand worden gevouwen en geassembleerd in Eindhoven.

De BL28 LED bevat een LED-lichtbron en een diffuser die zorgt voor een mooie en gelijkmatige lichtopbrengst. De LED-driver is geïntegreerd in de lamp en kan daardoor rechtstreeks op het 220V netwerk aangesloten worden.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

vij5 copperlights production 2

Brass Light
BL28 LED

Messing plaatmateriaal

0,3mm messing/koper plaat, geëtst in Italië

handmade t

Handmatig geassembleerd in Eindhoven (NL)

Afmetingen

Diameter 45cm
Hoogte ca. 13cm

Diffuser

Kunststof diffuser voor optimale lichtverdeling, gemaakt in Nederland

Snoer

Standaard met 3 meter, extra flexibel en zwart rubber snoer

Lichtbron

led t

LED warm wit 2700K (10 Watt, 950 lumens, 30.000+ hours, CRI 80, A++)

In Vij5 collectie sinds 2019

Koper en messing oxideren van nature onder invloed van lucht en vocht. Daarom zal deze lamp in de loop van de tijd donkerder worden en een ‘patina’ ontwikkelen. Dit is onderdeel van het ontwerp, de lamp wordt er alleen maar mooier op!

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

vij5 showroom ddw2019 img 4427 1200x800 1

LET OP: De BL28 LED is standaard beschikbaar in messing. De koperen variant CL28 LED is enkel op aanvraag leverbaar vanaf 10 stuks.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.