Align
lamp

Align is een minimalistische lamp, waarvan het ontwerp is gebaseerd op een eenvoudige metalen halve bol.

De eenvoud van de lamp wordt weerspiegeld in zowel vorm als functie. De lamp kan op verschillende manieren worden gebruikt, omdat het elektriciteitssnoer en de ophangkabel van elkaar gescheiden zijn. De magneet zorgt ervoor dat je de lamp kunt richten en aan verschillende situaties kunt aanpassen in je interieur.

Hangend functioneert de Align als een hanglamp boven de tafel, in een vrije ruimte of als een leeslamp naast de bank. Met behulp van de siliconen voet transformeert de lamp in een mooie tafellamp. Het elektriciteitssnoer kan zowel aan het plafond als via een stopcontact worden aangesloten.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

de Vij5
stappen
van de
Align lamp

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Align lamp is ontworpen door Antje Pesel. Antje is als productontwerper gevestigd in Halle, Duitsland.

Ze bedacht voor deze lamp een bijzondere manier van ophangen. De halve bol wordt namelijk vastgehouden door een kleine magneet, waardoor de kap kan worden geroteerd in elke gewenste richting en de lichtbron perfect gepositioneerd kan worden. Daarnaast bevat de set ook een kleine siliconen tafelvoet, waarin de lampenkap ook geplaatst kan worden in alle richtingen.

Antje Pesel

“Als ontwerper ben ik gefascineerd door het gebruik van eenvoudige voorwerpen in het dagelijks leven.”

Antje Pesel

VERZAMELEN

Align is sinds 2017 onderdeel van de Vij5 collectie. Wij ontdekten het werk van Antje op een beurs in Frankfurt. De ontwerpen die ze daar presenteerde bleven in ons hoofd hangen, maar het kwam nog niet direct tot een samenwerking. Totdat we de fantastische ‘Align’ lamp ontdekten in haar portfolio!

De lamp is slim, eenvoudig en fascinerend tegelijk en zorgt altijd voor een verrassingsmoment wanneer we hem aan iemand demonstreren.

Arjan & Anieke

VERTALEN

Via e-mail en video calls lukte het ons om samen met Antje haar prototypes verder te analyseren. De Align lamp heeft een vrij lang ontwikkelproces gehad. De ogenschijnlijk eenvoudige lamp kent namelijk een complex binnenwerk door de combinatie van led en magnetisme. Uiteindelijk hebben we de lamp uitgevoerd met een zwaardere magneet en een dikkere kap waardoor de functionaliteit van de lamp verbeterd is. Ook is er nu een dimmer geïntegreerd in de lamp.

MAKEN

De Align lamp bestaat uit verschillende onderdelen die door Vij5 worden geassembleerd.

De halve bol van de kap wordt met een ambachtelijke techniek die ‘forceren’ heet gemaakt. Staal is magnetisch, dus zo kan de lamp hangen met het magneetje. De halve bol wordt vervolgens gepoedercoat.

Voor het binnenwerk hebben we aluminium nodig om de warmte van de LED schijf te geleiden en dat is juist niet magnetisch. Daarom zit er een aluminium onderdeel in de lamp gemonteerd met daarop de LED onderdelen.

De silicionen voet wordt gemaakt in een speciaal voor ons gemaakte mal. Ook het magneetje wordt omhult door een op maat gemaakte siliconen huls.

Een set van de Align lamp is altijd inclusief gekleurde staalkabel met magnetisch ophangsysteem en siliconen voet.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Align

Stalen kap

Geforceerd stalen halve bol, gemaakt in Amsterdam (NL)

Aluminium binnenwerk

Geproduceerd in Varsseveld (NL)

LED driver & schijf

led t

Dimbare LED-driver en LED-schijf, geproduceerd in Saronno (Italië)

Snoer

3-aderig electriciteitssnoer van Draka kabel, geproduceerd in Nederland.

Diffuser

Trans-lucente kunststof diffuser voor optimale lichgverdeling, geporoduceerd in Nederland

Siliconen onderdelen

Magneetdeel van siliconen op kleur met magnetisch ophangsysteem en siliconen voet, geproduceerd in Nederland.

Afmetingen

Diameter halve bol 17cm

In Vij5 collectie sinds 2017

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.