Dashed
Light

De naam van deze serie lampjes is geïnspireerd op de ‘dashed line’. Dit stippellijntje wordt veel gebruikt bij ontwerpprocessen en het weergeven van snij- en (in dit geval) vouwlijnen.

Wanneer het licht aan is, ‘lekt’ het licht door de stippellijntjes naar buiten waardoor een bijzonder lichtspel ontstaat. De Dashed Lights zijn verkrijgbaar in een gekleurde RVS en een massief messing variant.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

De Dashed Lights zijn verkrijgbaar in 3 varianten: 10cm, 16cm en 21cm.

de Vij5
stappen
van de
Dashed Light

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Dashed Lights zijn zorgvuldig ontwikkeld en tot in perfectie gedetailleerd door ontwerper Léon de Lange. Als ontwerper is hij geïnteresseerd in de overlap tussen design en kunst. Hij houdt zich bezig met zowel product, ruimtelijk, interieur en grafisch ontwerp.

Léon de Lange

VERZAMELEN

De Dashed Lights zijn sinds 2013 onderdeel van de Vij5 collectie. Het idee om de Dashed Lights in onze collectie op te nemen vond zijn oorsprong in de werkplaats van een van onze staalfabrikanten. We zagen ruwe versies van de lampen in een van zijn kasten en vonden het zonde dat zo’n mooi en goed ontworpen product nog niet op de markt beschikbaar was.

Dus namen we contact op met Léon, de ontwerper van de lamp, en nodigden hem uit in onze studio om een mogelijke samenwerking te bespreken. Het bleek een perfecte match te zijn: deze relatief kleinere lampen zijn een mooie aanvulling op de Vij5 collectie en Léon was blij met deze frisse aandacht voor zijn ontwerp!

In ons huis zijn de Dashed Lights te vinden in onze slaapkamer als leeslampje naast ons bed. Wij hebben ze gecombineerd met een Philips Hue lampje. Door deze ‘s ochtends te timen en langzaam steeds feller te laten worden, werkt het ook meteen als wake-up light!

Arjan & Anieke
vij5 @ home 2020 image by vij5 img 5786

VERTALEN

Aan het ontwerp van de lampen hadden wij niks meer toe te voegen, en zoals hierboven te lezen hoefden we ook niet meer op zoek naar een geschikte producent!

Wel hebben we samen met Léon een selectie gemaakt uit de verschillende uitvoeringen die hij had ontworpen en een kleurenpallet bepaald dat aansloot bij de Vij5 collectie.

Later hebben we naast de originele gecoate RVS versie ook een pure messing versie geïntroduceerd. Dit materiaal geeft een heldere, ietwat gele kleur aan het licht.

img 9433 vij5 during dutch design week 2014

MAKEN

De Dashed Lights worden lokaal geproduceerd in Nederland. De lampen worden laser gesneden uit een vlakke RVS of messing plaat bij onze staalproducent in Bergeijk.

Vervolgens worden de lampen met de hand in elkaar gevouwen tot een 3D vorm waarna ze worden afgemonteerd met popnagels en gecoat in een spuitcabine. Als laatste worden de lampen gecontroleerd en verpakt door Vij5.

De Dashed Lights worden geleverd als geassembleerd product, het vouwen wordt tijdens de productie gedaan!

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

Bij grotere aantallen is het ook mogelijk om deze lampen in een custom kleur te bestellen.

MATERIALEN PASPOORT

Dashed Light

Materiaal

Lasergesneden RVS plaatmateriaal, geproduceerd in Bergeijk (NL)

handmade t

Handmatig geassembleerd en daarna gespoten op kleur in Eindhoven (NL)

Snoer

Inclusief 33 meter textielsnoer

Lichtbron

Inclusief E27 LED lichtbron; dimbare LED 8W (vervangt 60 Watt)

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Afmetingen

Variant 10cm
10 x 10cm
Hoogte 13cm

Variant 16cm
17,5cm x 17,5cm
Hoogte 14cm

Variant 21cm
21cm x 21cm
Hoogte 14cm

Kleuren

Messing plaat
RAL9002 grijs-wit
RAL6019 wit-groen
RAL7016 antraciet

In Vij5 collectie sinds 2013

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

img 9568 vij5 during dutch design week 2014 shop

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.