Coatrack by
the Meter
Verticaal

Deze verticale kapstokken zijn een aanvulling op het bestaande Coatrack by the Meter systeem, ontworpen door Maarten Baptist. ⁠Naast de bekende horizontale versie ontwierp hij een staande kapstok en een verticale versie voor aan de wand, beide zijn ook erg geschikt voor kleinere (woon)ruimtes.

De vrijstaande kapstok heeft vier poten (twee zijn vast gelast aan de staander, twee zijn eenvoudig te bevestigen met boutjes) en haken van boven tot onder. Hierdoor kunnen zowel volwassenen als kinderen hun jas er eenvoudig aan ophangen. Met de toevoeging van een spiegel en een klein plankje aan de wand kapstokken, kun je nog snel even je haar checken of je make-up bijwerken voordat je de deur uit gaat, of bij thuiskomst je sleutels en accessoires achterlaten op een vaste plek.

Het Coatrack by the Meter systeem is een knipoog naar de wand kapstokken van de Shakers, die hun kapstokken over de hele lengte van de muur aanbrachten. De kapstokken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes die je naar eigen inzicht aan elkaar kunt koppelen maar die natuurlijk ook los een mooi element op je wand zijn. Zo kun je speelse lijnen creëren op je muur, van links naar rechts, zelfs het hoekje om, en nu dus ook van boven naar beneden. Op die manier maak je je kapstok en je hal nóg leuker en functioneler.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

De verticale versie is beschikbaar in 4 variaties:

  • Een vrijstaande kapstok, 1,8 meter hoog
  • Een wandkapstok van 50 cm, met metalen plankje (10×20 cm)
  • Een wandkapstok van 50 cm, met spiegel (30×30 cm)
  • Een wandkapstok van 1 meter

de Vij5
stappen van
de Coatrack
by the Meter

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Coatrack by the Meter is ontworpen door Maarten Baptist. Na het succes van de horizontale versie besloot Maarten dat het tijd werd voor een verticale, vrijstaande kapstok.

Gebaseerd op hetzelfde principe ontwikkelde hij een vormentaal waarbij er uitsneden uit de hoekstukken van een metalen buis gelaserd kunnen worden en op een organische manier kapstokhaken ontstaan, wederom met minimaal restafval. Al snel ontstonden ook wandversies van de vrijstaande variant, omdat de uitsparing van de haak het gemakkelijk maakt de kapstok aan de wand te bevestigen.

VERZAMELEN

De Coatrack by the Meter is al jaren geliefd bij zowel particulieren als interieurarchitecten en is terug te vinden in huizen, kantoren, winkels, hotels etc. We zijn er dan ook trots op dat deze wand kapstok al sinds 2014 succesvol onderdeel is van de Vij5 collectie. Vanaf 2022 zijn er ook verticale versies van de kapstok beschikbaar. Ideaal voor wie wat minder ruimte beschikbaar heeft. Maar zelfs als er wel voldoende ruimte is, biedt deze versie veel mogelijkheden. De verticale wandvarianten kunnen aangesloten worden op de horizontale kapstokken door gebruik te maken van de hoek- en koppelstukken. Zo creëer je jouw eigen compositie op de wand!

VERTALEN

Voor de verticale varianten van de Coatrack by the Meter konden we snel schakelen omdat we duidelijk aan het voortborduren waren op de horizontale variant. Omdat dit product sinds langere tijd onderdeel is van de Vij5 collectie, was het productieproces al helemaal uitontwikkeld. Voor de verticale variant waren dus alleen een nieuw ontwerp en nieuwe tekeningen nodig. De kapstok werd vervolgens door dezelfde producent en met dezelfde productiemethode vervaardigd. We maakten één prototype, waren direct enthousiast over het resultaat en dus klaar voor productie!

MAKEN

Dit lokaal geproduceerde item wordt met een buislaser gemaakt uit een vierkante metalen buis, waaruit elke tien centimeter een haakje wordt gesneden.⁠ Deze methode creëert minimaal restafval bij de productie. De uitsneden worden met de hand naar buiten gebogen waardoor de kapstokhaken ontstaan. Daarna wordt het product gepoedercoat.

De verticale versies van Coatrack by the Meter zijn vooralsnog alleen beschikbaar in een zwarte poedercoating. Voor grotere interieurprojecten kan de kapstok op verzoek in iedere maat (tot 5,5 meter) en kleur worden geproduceerd.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Coatrack by the Meter

Stalen buis

3d laser gesneden in Eersel (NL)
Poedercoating in Valkenswaard (NL)

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Afmetingen

Buisprofiel 4x4cm

Vrijstaande kapstok, 1,8 meter hoog

Wandkapstok 1 meter hoog

Wandkapstok 50 cm hoog met spiegel 30×30 cm

Wandkapstok 50 cm hoog met metalen plankje 10×20 cm

Kleuren
RAL9017 zwart

In Vij5 collectie sinds 2022

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.