Epaulette

Epaulette is een wissellijst of spiegel waarbij de focus op de hoeken ligt.

De constructie bestaat uit eikenhouten onderdelen die bij elkaar worden gehouden door L-vormige hoekprofielen in koper of messing. Het frame kan zowel horizontaal als verticaal opgehangen worden, aan een schroefje of spijker in de muur, door de uitsparingen in de achterplaat.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

De Epaulette frames zijn verkrijgbaar in meerdere maten, zowel met koper als met messing hoekjes en óók kan het hout gekleurd worden op bestelling. Daarnaast zijn de lijsten leverbaar als fotolijstje, maar ook met spiegelglas.

de Vij5
stappen
van de
Epaulette

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Epaulette frames zijn ontworpen door de Noorse ontwerpers Caroline Olsson en Ida Noemi. Ida en Caroline werden uitgenodigd om mee te doen aan een Noorse expositie ‘Tingenes Tilstand’ en besloten om hiervoor samen te werken aan een project, met de Epaulette frames als resultaat.

‘Epaulette’ is het Franse woord voor ‘schouderstuk’, welke gebruikt kan worden als decoratie of om de rang van een uniform aan te geven. De L-vormige hoekprofielen van de frames worden in de hoeken geschoven als épaulettes en versterken de expressie van de lijst op een subtiele maar karakteristieke manier.

Caroline Olsson en Ida Noemi

“De hoeken van een frame definiëren het silhouet en kunnen daarom gezien worden als de ‘schouders’ van een afbeelding.”

Caroline Olsson en Ida Noemi

VERZAMELEN + VERTALEN

Epaulette is sinds 2016 onderdeel van de Vij5 collectie.

Wij ontdekten deze prachtige fotolijsten voor het eerst op de Stockholm Furniture Fair in Zweden waar Ida en Caroline hun Epaulette frames aan het publiek introduceerden. We waren meteen verliefd op het ontwerp en raakten aan de praat. Ida en Caroline stonden open voor een samenwerking dus terug in Nederland gingen we op zoek naar de geschikte partners voor de productie van een kleine serie.

We introduceerden naast koperen hoekstukken ook een messing variant en zorgden ervoor dat de frames in veel verschillende maten beschikbaar werden.

We bedachten een handig ophangsysteem waardoor de lijst altijd recht hangt. Ook experimenteerden we met verschillende kleuren lijnzaadolie om de frames in het zwart, groen, rood en blauw uit te kunnen voeren.

Tip: op aanvraag kunnen de frames gekleurd worden met gepigmenteerde lijnzaadolie in donkergroen, blauw, bordeaux & zwart.

Arjan & Anieke

MAKEN

De Epaulette frames worden lokaal geproduceerd in Nederland. Vervolgens wordt het product geassembleerd in de werkplaats van Vij5 door er een plexiglas plaat of glazen spiegel in te zetten.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Epaulette

Eiken frame

wood 2 t

PEFC gekeurd eiken uit Frankrijk
Verwerkt door onze houtproducent in Kelpen-Oler (NL)

Messing & koper hoeken

Lokaal geproduceerd in Hapert (NL)

Afmetingen

Standaard frames:
A5, A4, A3 en 50×70

Enkele stuks in:
A0, A2 en 60×80

Afwijkende afmetingen op aanvraag.

Fotolijst of spiegel

Leverbaar als fotolijst met plexiglas of met spiegelglas (maximaal A3)

In Vij5 collectie sinds 2016

De hoekstukken van de Epaulette-frames zijn gemaakt van puur koper of messing. Deze materialen oxideren van nature. Daardoor wordt het materiaal na verloop van tijd donkerder en kunnen vingerafdrukken oxidatievlekken veroorzaken. De vlekken zijn echter eenvoudig te verwijderen met HG koper glanspoets (www.HG.eu).

Verwijder de hoekstukken wel even van de houten onderdelen voordat je deze schoonmaakt.

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

img 4677 800x1200 1

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.