Coatrack
by
the
Meter

De Coatrack by the Meter is een knipoog naar de wand kapstokken van de Shakers, die hun kapstokken over de hele lengte van de muur aanbrachten. ⁠Net als bij de Shakers, ontbreekt in dit ontwerp alles wat er niet toe doet.

Het gat dat ontstaat door het uitgebogen haakje biedt ruimte om de kapstok aan de muur te kunnen schroeven.⁠ De kapstokken zijn verkrijgbaar in drie lengtes (100 cm, 50 cm en 19,76 cm) die je naar eigen inzicht aan elkaar kunt koppelen (voor het echte Shaker-effect) maar natuurlijk ook los een mooi element op je wand zijn.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Standaard varianten

Deze standaard-maten zijn verkrijgbaar in de kleuren mint-groen, zwart en grijs-wit in 100cm, 50cm, 20cm, koppelstukken in 20 en 50cm en hoekstukken. Ook de nieuwe kleur ‘anodic gold’ is verkrijgbaar in alle formaten.

de Vij5
stappen van
de Coatrack
by the Meter

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Coatrack by the Meter is ontworpen door Maarten Baptist. Samen met lokale industrieën investeert hij in duurzame relaties met de ambachtslieden die zijn producten vervaardigen. Daarbij heeft hij een voorliefde voor industrieel buis laseren. Hij gebruikte deze techniek om een kapstok te maken met minimaal restafval.

Gefascineerd door mazen in het productieproces, houdt Maarten ervan om schijnbaar onmogelijke dingen toch op een slimme manier voor elkaar te krijgen. Binnen het ontwerp van de Coatrack by the Meter was bijvoorbeeld het open buigen van de haakjes een uitdaging. Als grapje verwerkt Maarten zijn geboortedatum in ieder product dat hij ontwerpt, daarom is de twee-haaks kapstok 19,76 cm lang!

Maarten Baptist

VERZAMELEN

De Coatrack by the Meter is sinds 2014 onderdeel van de Vij5 collectie. We kenden Maarten al een tijdje als een geweldig goede ontwerper. Maar we leerden hem pas echt kennen tijdens een reis naar Moskou waar we samen exposeerden. Onder Vij5 begint een samenwerking vaak vanuit een vriendschap of een wens om samen te werken. Daarom vroegen we Maarten of hij een geschikt product in zijn portfolio had dat in de Vij5 collectie zou kunnen passen. Maarten stelde zijn Coatrack by the Meter voor en dat bleek een schot in de roos!

VERTALEN

Samen introduceerden we nieuwe kleuren en ontwikkelden het product tot een systeem waarin we hoekstukken en een klein eikenhouten plankje hebben toegevoegd dat precies op de kapstok past.

MAKEN

De Coatrack by the Meter wordt in de regio van Eindhoven gemaakt door een metaalproducent en poedercoater.

De basis van deze kapstok bestaat uit een vierkante metalen staaf waaruit elke tien centimeter een haakje wordt gesneden met een laser. Daarna worden de haken naar buiten gebogen.

Vervolgens worden de kapstokken gepoedercoat in een aantal standaard kleuren, maar ze kunnen bij grotere aantallen ook in andere kleuren worden gecoat om in elk interieur te passen.

Het product komt dus kant en klaar aan in onze studio, waarna wij nog een stukje kwaliteitscontrole doen en de kapstokken verpakken in een mooi doosje!

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Coatrack by the Meter

Stalen buis

3d laser gesneden in Eersel (NL)
Poedercoating in Valkenswaard (NL)

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Afmetingen

Buisprofiel 4x4cm
Lengtes 20, 50, 100 en 150 cm

Kleuren

RAL9002 grijs-wit
RAL6019 wit-groen
RAL9017 zwart
Anodic Gold

In Vij5 collectie sinds 2014

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

vij5 showroom ddw2019 img 4406 staand 800x1200 1

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.