Vij5 / Webshop / Accessoires / Kapstokken / Coatrack by the Meter (verticaal)

Coatrack by the Meter (verticaal)

Deze lokaal geproduceerde kapstokken worden met een buislaser gemaakt uit een vierkante metalen buis waar haakjes uit worden gesneden.⁠ Deze methode creëert minimaal restafval bij de productie. De uitsneden worden naar buiten gebogen waardoor de kapstokhaken ontstaan. Daarna wordt het product gepoedercoat.

De Coatrack by the Meter is ontworpen door Maarten Baptist. Na het succes van de horizontale versie besloot Maarten dat het tijd werd voor een verticale & vrijstaande kapstok. Gebaseerd op hetzelfde principe ontwikkelde hij een vormentaal waarbij er op een organische manier kapstokhaken ontstaan.

De vrijstaande kapstok heeft vier poten (twee zijn vast gelast aan de staander, twee zijn eenvoudig te bevestigen met boutjes) en haken van boven tot onder. Hierdoor kunnen zowel volwassenen als kinderen hun jas er eenvoudig aan ophangen. Met de toevoeging van een spiegel en een klein plankje aan de wand kapstokken, kun je nog snel even je haar checken of je make-up bijwerken voordat je de deur uit gaat, of bij thuiskomst je sleutels en accessoires achterlaten op een vaste plek.

De verticale versies zijn vooralsnog alleen in zwart RAL9017 beschikbaar.

Lokale productie Nederland

Eigen kleurkeuze mogelijk

 135,00 385,00

Levering: Onderdelen op voorraad, op bestelling gereed gemaakt/verstuurd in ca. 3-5 werkdagen

Gratis verzendkosten (binnen Nederland) vanaf 75 euro.

Omschrijving

Deze verticale kapstokken zijn een aanvulling op het bestaande ‘Coatrack by the Meter‘ systeem, ontworpen door Maarten Baptist. Naast de bekende horizontale versie ontwierp hij een staande kapstok en een verticale versie voor aan de wand, beide zijn ook erg geschikt voor kleinere (woon)ruimtes.

Het Coatrack by the Meter systeem is een knipoog naar de wand kapstokken van de Shakers, die hun kapstokken over de hele lengte van de muur aanbrachten. De kapstokken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes die je naar eigen inzicht aan elkaar kunt koppelen, maar die natuurlijk ook los een mooi element op je wand zijn. Deze verticale wandkapstokken zijn via onze online configurator aan de horizontale kapstokken te koppelen met hoek- en koppelstukken. Zo kun je speelse lijnen creëren op je muur, van links naar rechts, zelfs het hoekje om, en nu dus ook van boven naar beneden. Op die manier maak je je kapstok en je hal nóg leuker en functioneler.

Meer weten over dit product?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van deze verticale Coatrack by the Meter op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie of check de horizontale versie van de Coatrack by the Meter hier.

Bekijk een overzicht van al onze kapstokken en wandhaken in de categorie kapstokken. 

Specificaties

ontwerper

Maarten Baptist

variant

50cm met plankje (10x20cm), 50cm met spiegel (30x30cm), 100cm verticaal, staande kapstok 180cm

materiaal

poedercoating, staal

productie

gecontroleerd en verpakt door Vij5, lokaal geproduceerd in Nederland

in collectie

sinds 2022

kleur

RAL9017 zwart