Alf

Alf is een wandhaak die plaats heeft voor vijf kledinghangers tegelijk.

De haak van elke standaard hanger past perfect in de uitgesneden groeven die de hangers tegelijkertijd netjes van elkaar scheiden. Ideaal om bijvoorbeeld kleding te kunnen luchten of alvast klaar te hangen voor de volgende dag.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

Gemaakt van massief eiken en verkrijgbaar met naturel lijnzaadolie, zwarte of bruine/notenkleurige lijnzaadolie.

de Vij5
stappen
van de
Alf

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

Alf is ontworpen door de Zweedse ontwerper Gustav Rosén. Hij heeft een eigen ontwerpstudio in Stockholm waar hij zowel IT-concepten ontwikkelt als meubilair, verlichting en alledaagse objecten ontwerpt.

De inspiratie voor Alf kwam voor hem van gedraaide precisieonderdelen voor motoren, waarbij verschillende onderdelen perfect in elkaar passen. Hij vertaalde dit principe naar een prachtig item voor het interieur.

Gustav Rosén

“Ik wilde een wandhaak ontwerpen waar een standaard kledinghanger op een verrassende maar ook voldoening gevende manier perfect in zou passen. Ook wilde ik dat de haak eens een andere uitstraling zou hebben dan een typische wandhaak, zonder zijn functionaliteit te verliezen.”

Gustav Rosén

VERZAMELEN

Alf is sinds 2020 onderdeel van de Vij5 collectie. Het simpele maar slimme ontwerp van deze wandhaak sprak ons direct aan. Het is een product dat functioneel en ruimtebesparend werkt, maar ook écht gezien mag worden aan de wand. Ideaal om bijvoorbeeld je kleding te kunnen luchten of alvast klaar te hangen voor de volgende dag.

“Wat wij leuk vinden aan de Alf is dat deze wandhaak een soort extra functie heeft door de mogelijkheid te creëren om meerdere kledinghangers aan één haak te hangen. Daarnaast vinden we dat de gebruikte vormentaal goed aansluit bij de functie van het product en dat de haak er ook esthetisch mooi uitziet.”

Arjan & Anieke

VERTALEN

De Alf is een heel erg basic product dat bestaat uit slechts één materiaal, wat betekent dat er niet veel techniek aan te pas hoeft te komen om het te kunnen maken. De juiste vormgeving had Gustav al voor rekening genomen, het enige wat we dus nog moesten doen was finetunen: o.a. het creëren van het juiste ophangmechanisme en het vinden van een geschikte producent. Vanuit Stockholm had Gustav contacten met een producent in Litouwen. Dit bleek een goede partner. We lieten er een aantal prototypes maken en deze waren ook meteen bijna helemaal goed. Na wat laatste kleine aanpassingen en details kon de eerste batch geproduceerd worden!

MAKEN

De Alf wordt gemaakt uit een massief stuk eikenhout en wordt geproduceerd in Litouwen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in CNC hout draaien. Dit bedrijf was al een contact van de ontwerper uit Zweden, aangezien Litouwen voor hem ‘aan de andere kant van het water ligt’.

Vervolgens wordt het product in de werkplaats van Vij5 voorzien van een bescherming laag lijnzaa lijnzaadolie in naturel of in zwart.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Alf

Massief eiken

wood 2 t

CNC gedraaid van FSC gekeurd eiken uit Europese bossen, geproduceerd in Litouwen

Afwerking

nederland

Afwerking bij Vij5 in onze werkplaats in Eindhoven (NL)

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Afmetingen

Diepte ca. 13cm, diamater 8,5cm

Bevestiging

De Alf wordt heel gemakkelijk met een stokeind aan de muur bevestigd. Bij het product wordt een plug en een stokeind in de juiste maat meegeleverd.

In Vij5 collectie sinds 2020

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.