Chaku

Chaku is een handige onderzetter voor hete potten en pannen, bestaande uit twee driehoekige houten vormen die verbonden zijn met een kort touw gemaakt van gerecyclede petflessen.

Je kunt de Chaku naar behoefte positioneren door de vormen uit elkaar of juist dicht bij elkaar te plaatsen. De driehoekige houten profielen zorgen voor een stabiele stand, ongeacht in welke positie ze worden neergelegd. Op deze manier ondersteunt de Chaku alles van een hete pan tot een bakplaat, afhankelijk van de grootte en vorm van het keukengerei.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

Verkrijgbaar in noten en in eiken en het koord in blauw, zwart, rood, gemêleerd of beige.

de Vij5
stappen
van de
Chaku

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Chaku is ontworpen door KellerFreyschmidt, een ontwerpstudio uit Berlijn opgericht door ontwerpers Lisa Keller en Fynn Freyschmidt. Ze delen een passie voor innovatie en functionaliteit en ontwerpen producten die ruimte over laten voor eigen interpretatie en makkelijk te integreren zijn in het dagelijks leven.

Fynn en Lisa ontwierpen de Chaku onderzetter oorspronkelijk voor zichzelf om in hun eigen huis te kunnen gebruiken. Het product bleek zo goed te presteren, dat ze besloten het voor meer mensen toegankelijk te maken.

De naam van de Chaku is afgeleid van de ‘nunchaku’, een item uit de Japanse vechtsport. Het bestaat uit twee hardhouten stokken die met elkaar zijn verbonden door een ketting of touw. Qua uiterlijk heeft de Chaku hier wat van weg, de functie is vanzelfsprekend helemaal anders!

KellerFreyschmidt

190927 chaku trivet details

“We houden van objecten die je zintuigen prikkelen en tegelijkertijd super functioneel zijn.”

Lisa Keller

VERZAMELEN

Chaku is sinds 2020 onderdeel van de Vij5 collectie. Het eenvoudige en sympathieke ontwerp van de Chaku sprak ons direct aan. Het is in onze ogen een product dat in iedere keuken past. Laat je alleen niet misleiden door het eenvoudige uiterlijk want het product is ook super functioneel en goed doordacht.

“Zo gemakkelijk als de Chaku op tafel presteert, kun je deze onderzetter ook opbergen wanneer niet in gebruik. Hang hem bijvoorbeeld op aan een mooi haakje of leg hem in je besteklade!”

Arjan & Anieke

VERTALEN

Via e-mail en video calls lukte het ons om samen met Fynn en Lisa de Chaku productie klaar te maken. We waren het er al snel over eens dat het product uitgevoerd moest worden in mooie, kwalitatieve materialen. De houten onderdelen moeten zeer precies gemaakt worden en het touw wilden we op laten vallen als mooi maar ook verantwoord geproduceerd detail. We kozen uiteindelijk voor touw gemaakt van gerecyclede petflessen, dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

MAKEN

De basis van de Chaku wordt in kleine batches in Eindhoven gemaakt van massief eiken- of notenhout. De houten onderdelen worden behandeld met ‘Osmo hard-wax olie’ voor een naturel look.

Het touw dat de twee driehoekige houten vormen verbindt is energie positief geproduceerd in Nederland van Europese gerecyclede PET flessen.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Chaku

Eiken of notenhout

wood 2 t

Het hout wordt in Eindhoven (NL) verwerkt en bij Vij5 in de olie gezet en gemonteerd.

Koord

nederland

Energie positief geproduceerd in Nederland van Europese gerecyclede PET flessen.

Smeltpunt: 265 ºC
Korte hitte bestendigheid: 170 ºC

Het koord wordt in het hout gemonteerd met messing inzetstukjes.

Afmetingen

Lengte houten deel 21cm, koord 30cm

In Vij5 collectie sinds 2020

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.