LookShelf

De LookShelf is een massief eikenhouten boekenplank waarop je je favoriete boek presenteert. Ontworpen om bescheiden en totaal toegewijd te zijn aan het boek wat hij draagt.

Presenteer je meest waardevolle kunstboek, het leesboek wat je maar niet opzij kunt leggen of je favoriete voorleesboek in de kinderkamer. Óf creëer een indrukwekkende bibliotheek aan de muur van je woonkamer, een boekenplankje naast je bed, een muur van tijdschriften in een café of een display in een boekenwinkel.

De LookShelf assisteert je ook in de keuken: hij ondersteunt je kookboek terwijl je zelf het eten bereidt. Daarnaast kan de LookShelf natuurlijk ook gebruikt worden om andere items een plek te geven zoals een fotolijst, je mooiste platenhoes of zelfs je iPad.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

De standaard ‘naturel’ uitvoering wordt met Osmo hard-wax olie behandeld. Op verzoek kan de LookShelf ook op een natuurlijke manier gekleurd worden met gepigmenteerde lijnzaadolie.

de Vij5
stappen
van de
LookShelf

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De LookShelf is ontworpen door de Eindhovense designstudio Daphna Laurens, opgericht door Daphna Isaacs en Laurens Manders.

In hun ontwerpen streven zij ernaar om toegepaste en beeldende kunst samen te brengen, met als doel om alledaagse producten te veranderen in objecten met een eigen identiteit.

Het eenvoudige idee van de LookShelf komt voort uit hun voorliefde voor mooie boeken. Waar in een gewone boekenkast meestal alleen de rug van een boek zichtbaar is, geeft dit plankje je de mogelijkheid ook de binnenkant van het boek of de kaft tentoon te stellen. Volgens Daphna en Laurens is het namelijk zonde om dit niet te laten zien!

Daphna Laurens

“We houden van het Nederlandse woord ‘vormgever’: letterlijk een persoon die vorm geeft. Het vormgeven van gedachten, objecten, producten en ruimtes is wat we doen.”

Daphna Laurens

VERZAMELEN

De LookShelf is sinds 2013 onderdeel van de Vij5 collectie. We zijn grote fans van het werk van Daphna Laurens en de manier waarop ze objecten écht vorm geven door hun unieke ontwerpproces. De LookShelf is een bescheiden product dat ondergeschikt is aan het object wat erop staat. Wij gebruiken hem zelf voornamelijk in onze keuken als houder voor een kookboek. Het boek blijft mooi schoon, het aanrecht vrij en het ziet er ook nog eens super mooi uit!

Eenvoudig aan de wand te monteren met twee (bijgeleverde) schroeven waar de sleuven achterin het hout overheen vallen.

VERTALEN

De allereerste LookShelfs maakte Laurens zelf in zijn eigen werkplaats. Als basismateriaal gebruikte hij hiervoor afgedankte massief eikenhouten tafels, die hij bij de kringloop vond. Omdat Daphna Laurens als studio snel groeide en daarmee ook hun werkdruk toenam, leek het ons verstandig om op een gegeven moment de productie van de LookShelf uit te gaan besteden. Dat was eigenlijk heel snel geregeld: we maakten een technische tekening van het ontwerp en vroegen onze lokale houtproducent, die meerdere Vij5 producten maakt, in het vervolg ook de LookShelf te maken!

MAKEN

De LookShelf bestaat uit een massief eikenhouten blok en wordt gemaakt van PEFC gecertificeerd eikenhout.

Daarna wordt het product behandeld met ‘Osmo hard-wax olie’ voor een naturel look, of op een natuurlijke manier gekleurd met gepigmenteerde lijnzaadolie.

De productie wordt uitgevoerd door onze lokale houtbewerker in Kelpen-Oler. In de Vij5 studio wordt de LookShelf verder afgewerkt, gecheckt en verpakt.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

LookShelf

Massief eiken

wood 2 t

Gemaakt van massief PEFC-gekeurd eiken uit Frankrijk en geproduceerd in Kelpen-Oler (NL).

Lijnzaadolie

De gepigmenteerde lijnzaadolie welke wij gebruiken om onze houten producten mee te kleuren komt uit Denemarken.

De puur eiken variant wordt met Osmo hard-wax olie behandeld wat een goede bescherming en matte look geeft.

handmade t

De afwerking, het oliën en het verpakken van de LookShelf gebeurd in de werkplaats van Vij5 in Eindhoven (NL).

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Afmetingen

Profiel 6,5 x 12 cm
Lengte 23 of 50 cm

In Vij5 collectie sinds 2013

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.