Vij5 / Webshop / Meubels / Stoelen / ‘s-Chair | stapelbare design eetkamerstoel in massief eiken, multiplex en HPL, zithoogte 46cm

‘s-Chair | stapelbare design eetkamerstoel in massief eiken, multiplex en HPL, zithoogte 46cm

Deze stapelbare stoel is stevig en stabiel dankzij een heldere vormgeving en een slimme houtconstructie. Zowel de rugleuning als de zitting zijn opgebouwd uit facetten die de stoel een eigenzinnig silhouet geven en tegelijkertijd het zitcomfort verbeteren.

Het frame zorgt voor dusdanig veel stabiliteit dat de stoel blootgesteld kan worden aan extreem hoge belastingen volgens NEN-EN 16139 level 2. Iets wat best bijzonder is voor een houten stoel!

De stoel is verkrijgbaar met een gekleurde HPL toplaag (zoals hier afgebeeld) of in een beklede variant gemaakt met Kvadrat stof en is geschikt voor zowel projectmatig gebruik als residentiële toepassingen.

De HPL versie van de ‘s-Chair is beschikbaar in drie standaard kleuren. Op aanvraag zijn andere kleuren ook mogelijk.

Deze stoel hoort bij de ‘s-Table en heeft dezelfde eigenwijze combinatie van massief eiken met multiplex en HPL als de tafel uit de serie. Vanzelfsprekend is de stoel ook heel mooi te combineren met andere design tafels!

TIP: Ontdek het verhaal áchter onze producten, lees het interview met designer Jeroen Wand op onze blog.

Gemaakt in Eindhoven

Eigen kleurkeuze mogelijk

PEFC gekeurd Eikenhout

Met de hand gemaakt

 425,00

Levering: Onderdelen op voorraad en op bestelling gereed gemaakt, verstuurd in 3 tot 5 weken

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires & verlichting. Op meubels kan een toeslag van toepassing zijn.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150.

Omschrijving

De ’s-Chair is ontworpen door Jeroen Wand. Jeroen ontwierp de stoel oorspronkelijk voor de educatieruimte van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch (vandaar de ‘s-). Met zijn studio in Eindhoven onderzoekt hij de rauwe, ongepolijst kant van design en ontwikkelt daarmee objecten, producten, installaties en omgevingen die aanzetten tot het vinden van alternatieve vormen van wat mooi of aangenaam is.

Waar bij andere meubels vaak gekozen wordt voor één houtsoort, gebruikte Jeroen hier een eigenwijze combinatie van massief eiken én multiplex onderdelen. Dit zorgt ervoor dat de stoel een ongecompliceerde maar rijke uitstraling heeft die aansluit bij verschillende interieurstijlen. Dezelfde materiaalcombinatie vind je overigens ook terug in de bijpassende ‘s-Table uit dezelfde serie.

De HPL toplaag zorgt voor kleur, maar is ook een multi-functioneel en slijtvast materiaal. HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate, oftewel ‘hoge druk laminaat’. Een HPL plaat bestaat uit een houtvezel- of papierkern en twee toplagen die worden samengeperst onder hoge druk en bij een hoge temperatuur. Hierdoor ontstaat een zeer dichte, harde en vormvaste plaat. Het materiaal houdt geen vuil vast en is gemakkelijk schoon te maken. HPL is duurzaam omdat het een hele lange levensduur heeft.

Meer weten over deze design stoel?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van de s-Chair op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Bekijk hier alle design meubels in de Vij5 collectie.

Specificaties

variation

HPL donkerblauw, HPL turqoise, HPL grijs, HPL zwart met zwarte poten

afmetingen

42 x 54 x 79 cm, zithoogte 46 cm

certificering

NEN-EN 16139 level 2

in collectie

sinds 2014

materiaal

hpl, massief eiken (PEFC), multiplex

ontwerper

Jeroen Wand

productie

gecontroleerd en verpakt door Vij5, geproduceerd in de werkplaats van/door de ontwerper zelf, lokaal geproduceerd in Nederland