‘s-Chair

Deze stapelbare stoel is stevig en stabiel dankzij een heldere vormgeving en een slimme houtconstructie.

Het frame zorgt voor dusdanig veel stabiliteit dat de stoel blootgesteld kan worden aan extreem hoge belastingen volgens NEN-EN 16139 level 2. Iets wat best bijzonder is voor een houten stoel!

Zowel de rugleuning als de zitting zijn opgebouwd uit facetten die de stoel een eigenzinnig silhouet geven en tegelijkertijd het zitcomfort verbeteren.

De stoel is verkrijgbaar met een gekleurde HPL toplaag of in een beklede variant, gemaakt met Kvadrat stof, en is geschikt voor zowel projectmatig gebruik als residentiële toepassingen.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten:

De HPL versie van de ‘s-Chair is beschikbaar in drie standaard kleuren. Op aanvraag zijn andere kleuren ook mogelijk.

De beklede versie van de ‘s-Chair is beschikbaar in drie standaard kleuren. Op aanvraag zijn alternatieven uit de Kvadrat Rime serie ook mogelijk.

de Vij5
stappen
van de
‘s-Chair

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De ’s-Chair is ontworpen door Jeroen Wand. Met zijn studio in Eindhoven onderzoekt hij de rauwe, ongepolijste kant van design en ontwikkelt daarmee objecten, producten, installaties en omgevingen die aanzetten tot het vinden van alternatieve vormen van wat mooi of aangenaam is.

Waar bij andere stoelen vaak gekozen wordt voor één houtsoort, gebruikte Jeroen voor de ‘s-Chair een combinatie van massief eiken én multiplex onderdelen. Dit zorgt ervoor dat de stoel een ongecompliceerde maar rijke uitstraling heeft die aansluit bij verschillende interieurstijlen.

Dezelfde materiaalcombinatie vind je overigens ook terug in de bijpassende ’s-Table uit dezelfde serie.

Jeroen Wand

Zwarte versie van de ‘s-Chair door Studio Jeroen Wand toegepast in het ‘s-Chair interior in Adelboden (links) en The Cambrian Hotel (rechts).

(Fotografie: Michael Sinclair)

VERZAMELEN

De ’s-Chair is sinds 2014 onderdeel van de Vij5 collectie. Omdat Jeroen zijn studio vlakbij die van ons heeft, krijgen wij regelmatig in een vroeg stadium een voorproefje te zien van zijn nieuwe projecten. Deze stapelbare stoel trok onze aandacht door de karakteristieke vorm, de gekleurde oppervlakken en de unieke combinatie van massief eikenhout en multiplex.

vij5 image by blickfanger jeroen wand schair 015

VERTALEN

Sommige ontwerpers zijn al heel ver met een product als we met ze in contact komen. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de ’s-Chair. Jeroen ontwierp de stoel oorspronkelijk voor de educatieruimte van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch (vandaar de ‘s-) en had de stoel zelf dus al uitontwikkeld. Samen hebben we ook een beklede versie ontwikkeld. Hierbij hebben we in samenspraak met onze stoffeerder de bekleding zo vormgegeven, dat deze dezelfde facetten als de HPL versie heeft behouden.

vij5 image by blickfanger jeroenwand schair 018

MAKEN

Alle multiplex delen van het frame en de massief eikenhouten poten worden in Meppel (NL) geproduceerd.

Daarna komt alles naar de studio & werkplaats van ontwerper Jeroen Wand in Eindhoven (NL) waar de stoelen handmatig geassembleerd worden.

De gestoffeerde versie van de stoel wordt verwerkt door onze vaste stoffeerder in ‘s-Hertogenbosch (NL).

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

De ’s-Chair is gecertificeerd volgens de NEN normering voor “Gebieden waarin zitplaatsen incidenteel of herhaaldelijk worden blootgesteld aan extreem hoge belastingen vanwege hun specifieke gebruikstype of door oneigenlijk gebruik.”

NEN-EN 1619 level 2

MATERIALEN PASPOORT

‘s-Chair

Houten onderdelen

wood 2 t

Multiplex onderdelen voor het frame en massief eikenhouten poten, als onderdelen geproduceerd in Meppel (NL)

handmade t

Handmatige montage in Eindhoven (NL)

Stoffering

Kvadrat Rime stof geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, verwerkt in ‘s-Hertogenbosch (NL).

EU Ecolabel, Greenguard Gold, HPD, EPD

NEN Certificering NEN-EN 1619 level 2

Afmetingen

42 x 54 x 79 cm
zithoogte 46 cm

In Vij5 collectie sinds 2014

Voor de beklede versie gebruiken we de Kvadrat stof ‘Rime’. Rime is een wollen meubelstof die van een afstand bekeken een melange-achtige uitstraling heeft. Elk van Rime’s kleurstellingen combineert een heldere toon met een tint. Voor sommige kleurstellingen, die vergelijkbare tinten combineren, lijkt Rime eenkleurig. Bij andere, waar het contrast sterker is, komt de structuur van het textiel veel duidelijker naar voren.

Op aanvraag zijn er ook andere kleuren mogelijk uit de mooie Kvadrat Rime serie, dit kan al vanaf 4 stuks!

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen, custom kleuren of toepassing in een project?

Neem even contact met Arjan op en vraag hier een offerte aan.

vij5 showroom ddw2019 img 4506

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.