‘s-Table

Deze tafel is ontworpen in dezelfde vormentaal als de ‘s-Chair. Hij is stevig en stabiel dankzij een heldere vormgeving en een slimme houtconstructie.

Het robuuste frame zorgt voor veel stabiliteit. De HPL toplaag geeft kleur aan de tafel maar maakt het tafelblad ook slijtvast en duurzaam. Hierdoor is de tafel multifunctioneel inzetbaar en geschikt voor zowel projectmatig gebruik als residentiële toepassingen.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten:

De ‘s-Table wordt op maat gemaakt en is daarom in veel verschillende kleuren en afmetingen te maken. Er is een rechthoekige en een (nieuwe!) ronde variant. Neem voor een op maat gemaakte offerte even contact met ons op.

de Vij5
stappen
van de
‘s-Table

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De ’s-Table is ontworpen door Jeroen Wand. Met zijn studio in Eindhoven onderzoekt hij de rauwe, ongepolijst kant van design en ontwikkelt daarmee objecten, producten, installaties en omgevingen die aanzetten tot het vinden van alternatieve vormen van wat mooi of aangenaam is.

Waar bij andere meubels vaak gekozen wordt voor één houtsoort, gebruikte Jeroen hier een eigenwijze combinatie van massief eiken én multiplex onderdelen. Dit zorgt ervoor dat de tafel een ongecompliceerde maar rijke uitstraling heeft die aansluit bij verschillende interieurstijlen. Dezelfde materiaalcombinatie vind je overigens ook terug in de bijpassende ’s-Chair uit dezelfde serie.

Jeroen Wand

VERZAMELEN + VERTALEN

De ’s-Table is sinds 2014 onderdeel van de Vij5 collectie. Omdat Jeroen zijn studio vlakbij die van ons heeft, krijgen wij regelmatig in een vroeg stadium een voorproefje te zien van zijn nieuwe projecten.

Deze tafel hoort bij de ‘s-Chair en is oorspronkelijk ontworpen voor de nieuwe educatieruimte van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch (vandaar de ‘s in de naam). Vanzelfsprekend is de tafel ook heel mooi te combineren met andere stoelen!

vij5 image by blickfanger jeroen wand schair 015

MAKEN

Iedere tafel wordt op maat gemaakt.

De multiplex delen van het frame en de massief eiken-houten poten worden in Eindhoven (NL) geproduceerd in de werkplaats van Jeroen.

Er zijn diverse mallen voor het frezen van de frames, maar door de flexibiliteit van de tussenstukken van het frame is praktisch elke maat mogelijk.

Het blad wordt als hele plaat besteld met HPL erop al verlijmd en vervolgens op maat gezaagd.

Het frame wordt op het tafelblad verlijmd en geschroefd.

De massief eiken poten schuif je bij montage in het frame waarna het met de typerende slotbouten vastgezet wordt. Dit gebeurt op het project/bij de klant thuis zodat het geheel makkelijk te transporteren is.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

‘s-Table

Houten onderdelen

handmade t

Frame, 18 mm beukenmultiplex, gelakt

Berkenmultiplex tafelbad met HPL toplaag

Poten 50×50 cm massief eiken

Afmetingen

Breedte beschikbaar in 70, 80, 90 of 100 cm, lengte mogelijk in 180, 200, 240 of 300 cm

Rond vanaf 90cm tot 110cm in één deel, vanaf 120cm tot 170cm bestaat de tafel uit 3 taartpunten.

De ronde tafel heeft altijd 3 poten.

(iedere tafel wordt op maat gemaakt, andere afmetingen op aanvraag is dus geen enkel probleem)

In Vij5 collectie sinds 2015, ronde variant sinds 2021

HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate, oftewel ‘hoge druk laminaat’. Een HPL plaat bestaat uit een houtvezel- of papierkern en twee toplagen die worden samengeperst onder hoge druk en bij een hoge temperatuur. Hierdoor ontstaat een zeer dichte, harde en vormvaste plaat. Het materiaal houdt geen vuil vast en is gemakkelijk schoon te maken. HPL is duurzaam omdat het een hele lange levensduur heeft.

Voorbeelden van enkele standaard afmetingen van de tafel.

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen, custom kleuren of toepassing in een project?

Neem even contact met Arjan op en vraag hier een offerte aan.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.