Dressed
Cabinet

De Dressed Cabinet is een product waar je meteen verliefd op wordt zodra je hem ‘in actie’ ziet. Deze kast kun je namelijk ‘aankleden’ door stoffen door en om het frame te weven. Door een gewicht te plaatsen aan beide uiteinden van de stof komt deze onder spanning te staan en dit zorgt voor de uiteindelijke vorm en functie van het ontwerp; open of gesloten, formeel of speels, statisch of dynamisch.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

Dressed Cabinet in laag model met 3 planken

Dressed Cabinet hoog model met 5 planken

de Vij5
stappen
van de
Dressed Cabinet

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Dressed Cabinets zijn ontworpen door Puck Dieben als afstudeerproject aan de Design Academy Eindhoven. De kast is geïnspireerd op een jeugdherinnering. Als een klein meisje bouwde Puck hutten door beddengoed op te hangen aan haar stapelbed. Handdoeken werden schuifdeuren en kussenhoezen deden dienst als opbergvakken.

Als ontwerper heeft Puck het plezier dat ze als kind had in hutten bouwen nieuw leven ingeblazen. Met haar ontwerp laat ze zien wat stoffen kunnen doen voor een eenvoudige stellingkast.

Puck Dieben

VERZAMELEN + VERTALEN

De Dressed Cabinet is sinds 2017 onderdeel van de Vij5 collectie. De flexibiliteit die de kast biedt en de eindeloze variaties die ermee kunnen worden gemaakt, maken het een perfect Vij5 product.

Toen we contact opnamen met Puck waren we ook erg te spreken over haar positieve en vrolijke houding, waardoor een samenwerking snel tot stand kwam. Dankzij het hoge kwaliteitsniveau van het prototype dat Puck maakte voor haar afstuderen, hoefden we alleen nog maar een paar (productie)details af te stemmen en een koppeling te maken naar de juiste producent. Een nieuw Vij5 product was geboren!

“De flexibiliteit die de kast biedt en de eindeloze variaties die ermee kunnen worden gemaakt, maken het een perfect Vij5 product.”

Arjan & Anieke

MAKEN

Het metalen frame van de Dressed Cabinet wordt gemaakt door onze staalproducent in Bergeijk.

Het frame bestaat uit losse onderdelen, waardoor de kast uitgevoerd kan worden in twee verschillende hoogtes. Voordat we de kast assembleren, worden de stalen onderdelen gepoedercoat in een kleur naar keuze.

De stof die door de kast heen geweven kan worden wordt verwerkt door onze stoffeerder in ‘s Hertogenbosch.

Als gewichten zijn er twee RVS metalen buizen toegevoegd met een houten kop, hiermee wordt de stof op spanning gebracht.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

dressed cabinet divide 5 grey persp 1 empty

Dressed Cabinet

Frame

Gemaakt in Bergeijk (NL) en poedercoaten in Valkenswaard (NL)

Stoffering

5 meter Kvadrat Canvas 2, gemaakt in het Verenigd Koninkrijk

EU Ecolabel, Greenguard Gold, HPD, EPD, stevigheid 100,000 Martindale, pillen niveau 4 (ISO 1-5), lichtechtheid 6-7, garantie 10 jaar

handmade t

Verwerkt door onze stoffeerderij in ‘s-Hertogenbosch (NL)

Afmetingen

88,2 x 40,8 cm
Hoogte bij 3 lagen 113,4 cm
Hoogte bij 5 lagen 186,4 cm

In Vij5 collectie sinds 2017

Voor de stof die door het frame van de kast heen geweven kan worden maken we gebruik van de Kvadrat stof ‘Canvas’. Het gemêleerde garen dat wordt gebruikt om Canvas te maken, combineert drie kleuren, met zes tinten in elke kleurstelling. Hierdoor biedt het textiel een uitzonderlijke kleurrijkdom. Van een afstand heeft het het rustige oppervlak van een effen textiel. Maar wanneer je dichterbij komt ontstaan glinsterende kleurnuances, delicate contrasten en een elegante structuur.

Op aanvraag zijn er ook andere kleuren mogelijk uit de mooie Kvadrat Canvas serie, dit kan per kast!

De Dressed Cabinets zijn leverbaar in een aantal standaard-kleuren, maar kunnen óók in een custom kleur geleverd worden! De Kvadrat stof is eenvoudig per kast te kiezen. Het frame poedercoaten we op order en kan eventueel een meerprijs hebben bij order. Neem even contact op om samen dé perfecte kast samen te stellen!

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.