Angled
Cabinet

De Angled Cabinet is geconstrueerd met opvallende knooppunten waarbij alle drie de balken elkaar evenveel raken.

Door de balken om hun assen te roteren, ontstaat er een nieuwe verbinding op het kruispunt waardoor een sterke constructie tot stand komt. Wanneer je deze structuur in een isometrisch perspectief ziet, is het alsof je een architectonisch skelet bekijkt waarbij je vanuit iedere hoek een ander beeld krijgt.

De kast is ontworpen als een modulair systeem en is verkrijgbaar in verschillende variaties door de balken in verschillende lengtes, hoogtes en breedtes te herhalen. De glazen en aluminium panelen zijn verwisselbaar waardoor de indeling van de kast flexibel is. Het houten wijnrek is optioneel en wordt aan het frame van de kast bevestigd.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Het basis frame is in 3 maten verkrijgbaar

de Vij5
stappen
van de
Angled Cabinet

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Angled Cabinet is ontworpen door Studio Thier & van Daalen (Ruben Thier en Iris van Daalen).

Iris en Ruben hebben een studio aan huis in Eindhoven waar ze wonen en werken combineren.

Voor het ontwerp van de Angled Cabinet lieten zij zich inspireren door de schetsen en tekeningen van kunstenaars en architecten als Le Corbusier, Rietveld en Joost Swarte, die in hun handschrift een unieke isometrische projectie gebruiken. Gefascineerd door houten frames vanwege hun sterke, heldere en herhalende vormentaal, vertaalden ze dit principe in een nieuw herhalend patroon van balken en verbindingen in hout.

Voor het ontwerp van de Angled Cabinet lieten wij ons inspireren door de schetsen en tekeningen van kunstenaars en architecten als Le Corbusier, Rietveld en Joost Swarte.

Studio Thier & van Daalen

VERZAMELEN

De Angled Cabinet is sinds 2017 onderdeel van de Vij5 collectie. Iris en Ruben zijn meesters in het ontwerpen van interieurproducten om persoonlijke objecten op een prachtige manier te presenteren. De ‘Angled Cabinet’ vormt hierop geen uitzondering. Het minimalistische en goed uitgebalanceerde ontwerp creëert een leeg canvas welke je kunt invullen met eigen bezittingen. Of dat nu je kostbaarste souvenirs, favoriete boeken of een paar willekeurige rariteiten zijn: deze vitrinekast zorgt ervoor dat het er meteen geweldig uitziet!

VERTALEN

De Angled Cabinet is volledig ontwikkeld door Studio Thier & van Daalen en werd in 2017 onderdeel van de Vij5 collectie. In 2019 introduceerden we samen twee extra toevoegingen voor de kast, waardoor deze nieuwe functies kreeg. Waar de Angled Cabinet oorspronkelijk is ontworpen als vitrinekast met glazen panelen in diverse kleuren, werd het systeem uitgebreid met gecoate aluminium panelen en een houten wijnrek. Hierdoor is de kast nu speelser in te delen en geschikt voor meer uiteenlopende doeleinden.

angled cabinet maken img 5855 800x1200 1

De glaspanelen zijn verkrijgbaar in 5 kleurvarianten, van links naar rechts: groen, grijs, blauw, helder en brons.

MAKEN

De onderdelen van de Angled Cabinet worden in Nederland gemaakt en daarna door Studio Thier & van Daalen geassembleerd.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

De glazen en aluminium panelen zijn verwisselbaar waardoor de indeling van de kast flexibel is. Het houten wijnrek is optioneel en wordt aan het frame van de kast bevestigd.

MATERIALEN PASPOORT

Angled Cabinet

Eiken frame

wood 2 t

PEFC gekeurd eikenhout uit Frankrijk, gemaakt door onze meubelmaker in Kelpen-Oler (NL)

Glaspanelen

Gekleurde glaspanelen worden verwerkt en geleverd vanuit Lopik (NL)

Aluminium panelen

Lasergesneden en gezet in Varsseveld (NL) en gepoedercoat bij onze poedercoater in Valkenswaard (NL)

Afmetingen

Hoogte 85 cm
Breedte 35 cm

Lengte 154,5 cm (3 rijen)
Lengte 104,5 cm (2 rijen)
Lengte 54,5 cm (1 rij)

In Vij5 collectie sinds 2017

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.