Tumble

De Tumble is een kast waarbij de gebruiker de deur niet hoeft te openen, maar de zwaartekracht het werk doet!

Door simpelweg het kleine houten hefboompje bovenop de Tumble kast iets naar voren te kantelen, begint de deur open te vallen op een subtiele en rustige manier. Het leuke is: je verwacht niet dat de deur door deze simpele handeling opent, laat staan met een sierlijke en trage ‘swing’! De beweging is verrassend poëtisch en een genot voor het oog.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

Verkrijgbaar in een aantal standaard-kleuren welke we af en toe wisselen. Kom gerust langs in de showroom of neem even contact op om te kijken wat er beschikbaar is. Op aanvraag zijn custom kleuren ook mogelijk.

Hoe werkt het?

Bekijk hier een filmpje van de bijzondere beweging van de Tumble:

Prijzen

tumble reddot1

Red Dot Design Award
Winnaar 2015

tumble interieurawards

Object Award
Interior 2014, Kortrijk

de Vij5
stappen
van de
Tumble

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Tumble kast is ontworpen door Koen Devos. Koen heeft een passie voor de eenvoud van objecten. In zijn ontwerpen zoekt hij naar grote, maar soms ook kleine, onverwachte verrassingen. De inspiratie voor de Tumble kast kwam o.a. van hekjes die je vaak bij wandelroutes tegenkomt.

Koen Devos

“Deuren worden doorgaans geopend met een handvat. Deze handvatten worden wel eens verstopt of juist extra benadrukt, maar ze zijn altijd aanwezig. Terwijl de meeste kasten gebruik maken van  dezelfde scharnieren of schuifmechanismen, zijn er ook andere manieren om een deur te openen. Dit inspireerde mij om een kast te ontwerpen waarbij de gebruiker de deur niet hoeft te openen, maar de zwaartekracht het werk doet!”

Koen Devos

VERZAMELEN + VERTALEN

De Tumble kast is sinds 2015 onderdeel van de Vij5 collectie. Wanneer wij Vij5 presenteren op beurzen en exposities houden wij ook altijd onze ogen open voor interessante nieuwe ontwerpen voor de Vij5 collectie. De verrassende beweging waarmee de Tumble kast opent werd door Arjan gespot tijdens Kortrijk Interieur. Een paar weken daarna werd de kast bekroond met een Reddot design award!

Na de beurs spraken we af met Koen om onze mogelijke samenwerking te bespreken, resulterend in een nieuw en opvallend product voor onze collectie. De prototypes van de kasten waren door Koen zelf gemaakt. Samen zochten we naar een geschikte producent die de kasten op een efficiënte manier voor ons zou kunnen maken. Ook voegden we twee eikenhouten plankjes toe aan de binnenkant van de kast, waardoor de kast functioneler werd.

vij5 tumble 10 2015 image by vij5

Het enige wat je hoeft te doen, is het houten stokje bovenop de kast iets naar voren te kantelen en je wordt getrakteerd op een aangename verrassing!

Arjan & Anieke

MAKEN

De Tumble kast wordt in zijn geheel geproduceerd in Hulst (NL) bij een producent die erg goed is in het totaalplaatje van basismateriaal tot afwerking. De kasten worden gemaakt van MDF en worden in een automatische lakstraat gelakt op kleur waarna ze in-huis worden geassembleerd en verpakt.

De kasten worden in relatief kleine series gemaakt en daarmee wisselen we regelmatig de kleuren.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Tumble

Kast

Gelakt MDF frame, productie & montage in Hulst (NL)

Kleur

colors purple outline t

Een aantal (wisselende) standaard kleuren op voorraad, custom kleur mogelijk op aanvraag

Eiken

Eiken stokje en 2x gefineerd eiken legplankjes

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Afmetingen

65cm x 65cm x 35cm

In Vij5 collectie sinds 2015

DELEN

Wil je de [su_post field=”post_title”] in het echt zien?

Kom dan naar onze showroom in Eindhoven, dit product is namelijk exclusief via Vij5 verkrijgbaar en niet via reguliere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps