Trestle
Table

De Trestle Table is een elegante, flexibele tafel waarbij het blad en het onderstel niet met elkaar verbonden zijn. Het onderstel bestaat uit lichtgewicht aluminium schragen welke door zorgvuldige vormgeving stapelbaar en zeer stabiel zijn. De schragen dragen het tafelblad waarbij een laagje kurk zorgt voor voldoende grip.

Het tafelblad heeft als toplaag Forbo Desktop; een onderscheidend bekledingsmateriaal gemaakt van duurzame grondstoffen dat bekend staat om haar elegantie. Forbo Desktop biedt een unieke combinatie van een semi-mat oppervlak met een warme, fijne structuur en krijgt na verloop van tijd een prachtig patina over zich heen.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

De Trestle Table is standaard verkrijgbaar in breedtes 70, 80 of 90 cm en lengtes van 1,80 tot 2,20 meter met 2 schragen. Lengtes van 2,50 tot 3,00 meter zijn mogelijk met 3 schragen. Afwijkende maten zijn mogelijk op aanvraag!

de Vij5
stappen
van de
Treste Table

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Trestle Table is ontworpen door David Derksen. David is met zijn studio gevestigd in Rotterdam. De natuur, en vooral de principes en processen die in de natuur worden aangetroffen, vormen zijn belangrijkste inspiratiebronnen. Dit resulteert in een sterke focus op materialen, hoe ze zich gedragen en hoe ze kunnen worden geconstrueerd.

Als afstudeerproject ontwikkelde hij een lichtgewicht composiet tafelblad met lichtgewicht, stapelbare schragen. Het idee hier achter was om kantoormeubilair beter geschikt te maken voor de toenemende flexibele functies van kantooromgevingen. De tafel die hij voor zijn afstuderen maakte, werd uiteindelijk het startpunt van de Trestle Table zoals deze nu in de Vij5 collectie te vinden is.

David Derksen

“Het produceren van objecten is voor mij als spelen met de krachten van de natuur. In mijn ontwerpen probeer ik de schoonheid van het materiaal en de manier waarop het wordt geproduceerd tot uitdrukking te brengen.”

David Derksen

VERZAMELEN + VERTALEN

Na zijn afstuderen (zie ONTWERPEN) en verschillende pogingen om de juiste producent voor het tafelblad te vinden, besloot David het ontwerp opnieuw te presenteren in Milaan met een ander tafelblad (multiplex met een Forbo linoleum toplaag). Hoewel we al enkele jaren bekend waren met het ontwerp, was dit het moment waarop de Trestle Table echt onze aandacht trok. In de tussentijd waren we samen met David druk bezig rondom de Copper en Brass Lights. Maar na een aantal jaar werd de Trestle Table in 2018 eindelijk ook onderdeel van de Vij5 collectie!

De tafel was eigenlijk al zo goed als uitontwikkeld door David. Het enige dat we samen hebben gedaan is het kiezen van een aantal standaard kleuren voor de schragen en toplaag van het tafelblad.

Wat wij interessant vinden aan de Trestle Table is dat deze geschikt is voor gebruik in ruimtes waar flexibiliteit belangrijk is, zoals werkomgevingen, maar ook in een huiselijke setting niet misstaat. In tegenstelling tot veel andere tafels met schragen kun je bij dit ontwerp ook aan de kopse kanten plaats nemen, wat de tafel bijvoorbeeld als eettafel geschikt maakt.

“Wat wij interessant vinden aan de Trestle Table is dat deze geschikt is voor werkomgevingen, maar ook in een huiselijke setting niet misstaat.”

Arjan & Anieke
trestle rev 4 technical drawings for manufacture page 1 kopie

MAKEN

De schragen van de Trestle Table worden in Duitsland gemaakt bij een metaalverwerkingsbedrijf wat erg goed is in het lassen van aluminium. Dit bedrijf maakte eerder ook al de prototype serie van David.

Het blad van de Trestle Table kan qua afmetingen volledig aangepast worden aan het interieur. Het wordt gemaakt in Nederland door een tafelbladen fabrikant die zéér goed is in het verlijmen van Forbo Desktop. Hiervoor moet schoon en zorgvuldig gewerkt worden, want Forbo gedraagt zich als ‘een huid’ die over de tafelbladen heen wordt gelegd, elke puntje of vuiltje eronder zie je uiteindelijk terug in het oppervlak.

MATERIALEN PASPOORT

Trestle Table

Schragen

Aluminium schragen, productie in Duitsland, poedercoating in kleine series in Valkenswaard (NL) in een mooie matte (30% glans) poedercoating.

Afmetingen schragen

Onderzijde 31 x 82cm
bovenzijde 12 x 70cm
hoogte (inclusief kurk) 72cm
hoogte inclusief tafelblad ca. 74cm

Standaard kleuren schragen

RAL 9002 grijs-wit
RAL5008 grijs-blauw
RAL9004 signaal-zwart
RAL6009 dennen-groen
Andere kleuren op aanvraag

Kurk

In de uitsparing bovenop de schragen ligt een laagje kurk die als antislip fungeert. Lasergesneden bij Vij5 in Eindhoven (NL)

Tafelblad

Berkenmulitplex tafelblad, toplaag Forbo Desktop, productie in Ommen (NL)

Afmetingen

Hoogte schragen 71cm
Tafelhoogte inclusief blad ca. 74cm

In Vij5 collectie sinds 2018

Als toplaag gebruiken we het prachtige matte Forbo Desktop, furniture linoleum. Dit is verkrijgbaar in vele kleuren en aangezien iedere tafel op maat gemaakt wordt is dit vrij te kiezen. De schragen zijn op dit moment beschikbaar in drie standaard-kleuren (wit, donker blauw en zwart), om zo mooie combinaties te kunnen maken. In overleg kunnen we de schragen (tegen een meerprijs) ook in andere kleuren coaten.

Andere toplagen zoals bijvoorbeeld HPL zijn mogelijk op aanvraag!

Forbo Furniture Linoleum

Furniture Linoleum is een kwalitatief hoogwaardig en onderscheidend product met een natuurlijke en warme matte uitstraling dat uitnodigt tot aanraken. Hoewel het uitnodigt om aangeraakt te worden, blijven er geen vingerafdrukken achter op het oppervlak.

Furniture Linoleum bestaat uit drie lagen: geïmpregneerd papier, linoleumgranulaat en een toplaag.

Linoleumgranulaat bestaat uit geoxideerde lijnolie en hars waaraan houtmeel, kalksteen en pigmenten zijn toegevoegd. Een kalander walst het granulaat op het geïmpregneerde papier. Na het droogproces wordt Furniture Linoleum voorzien van een beschermende finish. Deze acrylfinish op waterbasis accentueert de specifieke natuurlijke uitstraling van linoleum.

Dankzij de zuiver natuurlijke ingrediënten en de speciale beschermlaag is Furniture Linoleum antistatisch. Het materiaal is bestand tegen de opbouw van statische elektriciteit waardoor stof geen kans krijgt zich te hechten en het materiaal dus stofvrij en schoon blijft.

DELEN

Alle Trestle Tables worden op maat én op bestelling gemaakt. Dit geeft je veel keuze vrijheid in kleur en afmetingen.

Er zijn een aantal standaard kleuren schragen, maar op aanvraag is hier ook een custom kleur mogelijk.

Alle tafelbladen worden in principe op maat en per order gemaakt, dus daar zijn we nog flexibeler in.

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

vij5 showroom ddw2019 img 4506

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.