Strap
Stool

De Strap Stool is een gemakkelijk in elkaar te zetten kruk die bestaat uit een aantal eikenhouten onderdelen welke naadloos in elkaar passen.

De losse houten onderdelen worden door twee spanbanden stevig bij elkaar gehouden, waardoor de constructie wordt gefixeerd. De kruk wordt als een plat pakket geleverd en kan in een handomdraai door de gebruiker zelf in elkaar worden gezet.

de Vij5
stappen
van de
Strap Stool

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Strap Stool is ontworpen door Bram Burger en Stijn van der Vleuten onder de naam bram/stijn. Bram en Stijn werken als freelance ontwerpers aan diverse projecten variërend van (tijdelijke) interieurs tot beursstands en evenementen. Je kunt Bram ook kennen als één van de oprichters van de multidisciplinaire ontwerpstudio ‘La Bolleur’ en Stijn als onderdeel van het Nederlandse kunst collectief ‘We Make Carpets’.

Met een slimme constructie in het achterhoofd ontwikkelden Bram en Stijn de ‘strap-serie’: een serie krukken, banken, tafels en kasten gemaakt van een paar compartimenten die in een oogwenk op te zetten zijn. De meubels werden, mede door hun flexibiliteit die vaak gewenst is voor tijdelijke evenementen, ontworpen voor Ecco’s hotshop en de Modefabriek.

bram/stijn

“Met een slimme constructie in het achterhoofd ontwikkelden Bram en Stijn de ‘strap-serie’.”

Arjan & Anieke

VERZAMELEN + VERTALEN

De Strap Stool is sinds 2013 onderdeel van de Vij5 collectie. Nadat de Strap Stool zijn functie had bewezen tijdens de Modefabriek, begonnen Bram en Stijn individuele verzoeken van klanten te ontvangen. Daarom vroegen ze ons om hulp. We begrepen de link met Vij5 meteen op conceptueel niveau, maar hadden behoefte aan een wat ‘luxere’ versie. Samen ontwikkelden we een eikenhouten kruk en voilà: een nieuwe toevoeging aan de Vij5-collectie was geboren!

“We begrepen de link met Vij5 meteen op conceptueel niveau.”

Arjan & Anieke

Prototype van de Strap Stool in multiplex

MAKEN

De houten onderdelen van de Strap Stool worden in Nederland gemaakt door onze vaste meubelmakerij in Kelpen-Oler. Daarna wordt het hout met Osmo hardwax olie behandeld in de werkplaats van Vij5.

De spanbanden die we voor de Strap Stool gebruiken, kun je niet in een gemiddelde bouwmarkt vinden. Ze worden speciaal voor ons op maat gemaakt door een Eindhovens bedrijf dat gespecialiseerd is in projectmatig stikken en stofferen, in een aantal mooie kleuren.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Strap Stool

Eiken frame

wood 2 t

PEFC gekeurd eiken uit Frankrijk
Verwerkt door onze houtproducent in Kelpen-Oler (NL)

Spanbanden

Altijd inclusief 2 spanbanden, verkrijgbaar in diverse kleuren, op maat gemaakt en gestikt in Eindhoven (NL)

Assemblage

handmade t

Handmatige assemblage door de klant zelf! De kruk wordt ‘flat-packed’ geleverd.

Afmetingen

Zitting 34x34cm
Zithoogte 47cm

In Vij5 collectie sinds 2013

De Strap Stool wordt als een plat pakket geleverd en kan in een handomdraai door de gebruiker zelf in elkaar worden gezet.

DELEN

Wil je de Strap Stool door bram/stijn in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Je kunt onze showroom en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. Hier zijn alle Vij5 producten te zien en te koop en voorzien we je graag van persoonlijk advies.

Vij5 Showroom open op afspraak: Onze showroom bevat vanaf DDW veel nieuwe items, kleuren en verhalen. In verband met Corona zijn we alleen open op afspraak voor pers & interieurprofessionals. Daarnaast kun je als consument een afspraak maken wanneer je geinteresseerd bent in een specifiek product.

Je kunt hiervoor een afspraak maken in onze online agenda.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.