Pigments
&
Porcelain

Pigments & Porcelain is een onderzoek naar het door elkaar vloeien van kleuren in vloeibare porselein, resulterend in een serie handgemaakte, unieke producten.

De Pigments & Porcelain serie bestaat uit koffie- en theekopjes, borden en schalen. Het porselein is geglazuurd aan de binnenzijde en ongeglazuurd aan de buitenzijde. Doordat de kleur door-en-door in de klei aanwezig is blijft deze ook na veelvuldig gebruik behouden. Alle producten zijn geschikt voor in de vaatwasser.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

de Vij5
stappen
van Pigments
& Porcelain

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Pigments & Porcelain serie is ontworpen door Alissa + Nienke, een materiaalonderzoek- en ontwerpstudio uit Eindhoven opgericht door Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers. Alissa + Nienke bedachten om verschillende kleuren porselein in één vorm te mengen om daarmee uniek porselein te creëren binnen één productieserie.

Alissa + Nienke

“Door het gebruik van verschillende kleuren porselein in één traditioneel gietproces, wordt het ontstaansmoment gevangen in het eindproduct. Soms strak, soms zwierig, kleurrijk of subtiel, maar altijd geleid door het stromen van de vloeibare porselein en de bewegingen die gemaakt werden tijdens het proces.”

Alissa + Nienke

VERZAMELEN + VERTALEN

Pigments & Porcelain is sinds 2015 onderdeel van de Vij5 collectie. Alissa + Nienke begonnen met een klein ‘fabriekje’ in hun werkplaats in Eindhoven en dankzij hun inspanningen werden de porseleinen kopjes populaire items in hun collectie die het fundament vormden voor hun studio.

Toen ze ons vroegen hen te helpen bij de verkoop en distributie konden we daar natuurlijk geen nee tegen zeggen! Pigments & Porcelain is wat ons betreft een perfecte match met de Vij5 collectie. Samen hebben we de kleuren in de serie gestructureerd en een nieuwe, grotere theemok toegevoegd.

“Pigments & Porcelain is wat ons betreft een perfecte match met de Vij5 collectie.”

Arjan & Anieke

MAKEN

Pigments & Porcelain wordt in kleine series, met de hand, kopje voor kopje geproduceerd in Eindhoven. Tijdens het gietproces worden verschillende porseleinkleuren met de hand met elkaar vermengd wat resulteert in het onderscheidende patroon van de Pigments & Porcelain serie.

Hierdoor is het proces veel delicater en tijdrovender dan bij een traditioneel gietproces. Wij vinden dat de schoonheid van dit handgemaakte, uitdagende proces schuilt in de imperfectie die hierdoor ontstaat. Daarom kiezen we ervoor om kleine oneffenheden in het porselein te accepteren.

Je kunt er echter vanuit gaan dat dit product met liefde en zorg is gemaakt en voldoet aan onze hoge kwaliteitsnormen.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Pigments & Porcelain

Porselein

handmade t
eindhoven purple outline t

Wit porselein en porselein met (blauw, roze of zwart) pigment. Handmatig geproduceerd in Eindhoven (NL)

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Varianten:

Koffie kopjes:
80ml espresso/coffee cup, 120ml coffee/cappuccino cup, 300ml tea cup

Ontbijt schaaltje:
Diameter 13 cm, hoogte 6,5 cm

Fruitschaal:
Diameter 31cm hoogte, ca. 7cm

Borden:

Small en Medium uit voorraad verkrijgbaar, Large alleen op aanvraag.

In Vij5 collectie sinds 2015

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen, custom kleuren of toepassing in een project?

Neem even contact met Arjan op en vraag hier een offerte aan.

vij5 pigments porcelain pink 2018 image by vij5 1

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Je kunt onze showroom en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. Hier zijn alle Vij5 producten te zien en te koop en voorzien we je graag van persoonlijk advies.

Vij5 Showroom open op afspraak: onze showroom is open op afspraak voor pers, interieurprofessionals en consumenten. Wil je langskomen als consument? Plan dan bij voorkeur alleen een afspraak wanneer je interesse hebt in een specifiek product.

Je kunt hiervoor een afspraak maken in onze online agenda.

Exacte locatie op Google Maps 

Pigments & Porcelain bij Benz, restaurant in Eindhoven van de Kazerne,
(Fotografie door Ruud Balk)

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.