Moonrise
Mirror

Terwijl de maan rond de aarde draait laat hij zichzelf aan ons zien in verschillende gedaantes. De Moonrise Mirror is een ronde spiegel die geïnspireerd is op de verschillende fases van de maan en de grafische vertaling hiervan.

De spiegel is opgesplitst in twee halve cirkels, gemaakt van een combinatie van helder en gekleurd spiegelglas.

De achterzijde van de spiegel is een handgemaakte massief eikenhouten ring en biedt een simpele constructie om de spiegel op te hangen in elke gewenste positie, passend bij de stemming en behoeften van de gebruiker.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

de Vij5
stappen
van de
Moonrise Mirror

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Moonrise Mirror is ontworpen door de Deense ontwerper Michael Funch. Zijn ontwerpen zijn eenvoudig en eerlijk, geïnspireerd door ruwe materialen en het maakproces. Hij gebruikt design als een tool om inzicht te krijgen in wat we kunnen doen met wat we hebben.

Doordat de hoek waaronder de maan door de zon beschenen wordt verandert, ten opzichte van de hoek waarmee ze vanaf de aarde bekeken wordt, is de maan vanaf de aarde gezien soms (deels) verlicht en (deels) donker. Hiermee worden de seizoenen en het verstrijken van de maand gemarkeerd. Dit fenomeen en de grafische vertaling hiervan lag aan de basis voor het ontwerp van de Moonrise Mirror.

Michael Funch

“Voor het ontwerp van de Moonrise Mirror liet ik mij inspireren door de verschillende fases van de maan.”

Michael Funch

De balans tussen licht en donker in de maan cyclus definieert een tijd van groei en een nieuwe start met de maan in het ‘eerste kwartier’. De maan is dan precies voor de helft verlicht en zal vanaf hier steeds voller worden. Deze fase staat symbool voor het lente seizoen. In de spiegel is deze fase vertaald met de kleur groen.

Het ‘laatste kwartier’ vertegenwoordigt het begin van het einde van de cyclus waarbij oude structuren worden afgebroken en de weg voor nieuwe structuren wordt voorbereid: de herfst. Ook nu is de maan precies voor de helft belicht, maar zal vanaf hier steeds donkerder worden. In de spiegel is deze fase vertaald met de kleur koper.

VERZAMELEN & VERTALEN

De Moonrise Mirror is sinds 2015 onderdeel van de Vij5 collectie. Wij kennen Michael sinds zijn studie omdat hij als stagiair voor Vij5 heeft gewerkt. Het project Moonrise Mirror ontstond tijdens zijn stageperiode. Na zijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven hebben we de spiegel samen met Michael en in samenwerking met onze houtproducent verder doorontwikkeld tot een verkoopbaar product.

vij5 moonrisemirror green 2015 setting 01 image by vij5 800x800 1

“We ontmoeten zelden mensen met een persoonlijke ontwerpfilosofie die zo dicht bij de onze ligt, maar Michael is er daar een van!”

Arjan & Anieke

MAKEN

Alle onderdelen van de Moonrise Mirror worden door verschillende leveranciers in Nederland gemaakt. De onderdelen komen samen bij Vij5, waarna het product bij ons verder wordt afgewerkt, geassembleerd en verpakt.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Moonrise Mirror

Eiken frame

wood 2 t

PEFC gekeurd massief eiken uit Frankrijk, geproduceerd in Kelpen-Oler (NL)

Spiegelglas CNC gesneden in Groningen (NL)

handmade t

Afwerking, olieën met Osmo hard-wax olie en assemblage bij Vij5 in Eindhoven (NL)

Afmetingen

Ø 50cm
Dikte spiegelglas 6mm
Totale dikte 27mm

In Vij5 collectie sinds 2015

vij5 moonrisemirror green 2015 setting 02 image by vij5 1920x960 1

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.