Solid
Hooks

De Solid Hooks wandhaken zijn praktisch en decoratief tegelijk: alles wat er aan hangt krijgt meteen een stijlvolle uitstraling!

Ze zijn gemaakt van massief koper, messing of (getemperd) staal. Door middel van de bijgeleverde schroef zijn de kapstokhaken gemakkelijk te bevestigen aan de muur. Daarnaast zijn de Solid Hooks ook te gebruiken als grepen op bijvoorbeeld (keuken)kasten. Hierbij schroef je de knop gemakkelijk vast via de achterkant van het kastdeurtje.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

de Vij5
stappen
van de
Solid Hooks

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Solid Hooks zijn ontworpen door Max Lipsey. Ontwerpen staat bij Max voor de uitdaging om een van origine industrieel proces, juist meer spontaan en levendig te maken. Zijn werk komt voort uit zijn eigen fascinaties rondom ambachten en productietechnieken met een voorliefde voor staal. De Solid Hooks zijn hier een goed voorbeeld van.

De inspiratie voor dit product kwam vanuit een industrieel geproduceerde koperen buis en de manieren waarop je deze kunt vervormen. Dit deed mij denken aan de vorm van de bekende functionele houten kapstokken van de Shakers.

Max Lipsey

Max ging eerst in zijn eigen werkplaats aan de slag waardoor het product een intuïtieve vormgeving kreeg, maar verloor daarbij zijn fascinatie voor productie technieken op grotere schaal niet uit het oog. Door zijn interventie ontstonden prachtige, functionele objecten.

Max Lipsey

VERZAMELEN

De Solid Hooks zijn sinds 2016 onderdeel van de Vij5 collectie. Ze blinken uit in hun eenvoud doordat ze gemaakt zijn van een puur en massief materiaal. Deze puurheid is wat ons direct aansprak.

“De Solid Hooks zijn praktisch en decoratief tegelijk en zijn eigenlijk in ieder interieur een mooie aanvulling: alles wat er aan hangt krijgt meteen een stijlvolle uitstraling!”

Arjan & Anieke

Zo geef je bijvoorbeeld je favoriete items uit je garderobe extra aandacht in je slaapkamer of maak je een mooi plekje in de badkamer voor je badjas. In de keuken creëer je een verfijnd detail door je theedoek, handdoek of TweeDoek op te hangen aan het kleinste haakje. En natuurlijk zorgen de Solid Hooks ook voor een super stijlvolle hal: combineer bijvoorbeeld verschillende maten voor een speels effect!

VERTALEN

De eerste Solid Hooks waren verkrijgbaar in koper en al snel volgde ook een messing variant. In 2018 introduceerden we een versie van getemperd staal.

Het temperen van staal wordt normaliter toegepast om de elasticiteit en plasticiteit van het materiaal te vergroten. Wanneer staal wordt verwarmd tot voorbij 200 °C, ondergaat het een wilde transformatie van kleuren. De Solid Hooks zijn dan ook niet getemperd om de elasticiteit van het staal te verbeteren, maar om mooie kleuren te creëren!

MAKEN

De Solid Hooks worden CNC gedraaid uit massief koper, messing of staal. Deze basis van de Solid Hooks wordt gemaakt door een producent in regio Eindhoven, waarna de items door Max in zijn studio in Eindhoven verder worden behandeld.

In het geval van de koperen en messing variant worden de wandhaken geschuurd. In het geval van de stalen variant, worden de wandhaken door Max getemperd.

Het temperen van staal is een techniek die Max verder heeft door ontwikkelt en handmatig toepast op zijn producten. Het kleurenpalet van de getemperde Solid Hooks ontstaat vanuit het basismateriaal en varieert per stuk waardoor iedere haak uniek is.

De Solid Hooks komen vervolgens kant en klaar aan in onze studio, waarna wij nog een stukje kwaliteitscontrole doen en de wandhaken verpakken in een mooi doosje.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Solid Hooks

Massief koper, messing of staal

eindhoven purple outline t

Geproduceerd in regio Eindhoven (NL)

handmade t

Polijsten en temperen in Eindhoven (NL)

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Afmetingen

210 gram: Ø 3,9cm en 2,9cm hoog
240 gram: Ø 2,9cm en 7,2cm hoog
80 gram: Ø 2,2cm en 5,2cm hoog

In Vij5 collectie sinds 2016

tempering standards used in blacksmithing 1

Temperen is een warmtebehandeling waarbij staal tot een bepaalde temperatuur wordt verhit en vervolgens langzaam wordt afgekoeld. De exacte temperatuur en de specifieke samenstelling van de legering bepalen de kleur van het eindproduct. Wanneer staal wordt verwarmd tot voorbij 200 °C, ondergaat het een wilde transformatie van kleuren en wordt het eigenlijk een soort thermometer waarbij de kleur de hoogte van de temperatuur vertegenwoordigt.

solid hooks tempered shop

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

vij5 showroom ddw2019 img 4458

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.