Vij5 / Webshop / Accessoires / Koolzaadwas theelichten | maxi theelichten voor duurzame design kaars

Koolzaadwas theelichten | maxi theelichten voor duurzame design kaars

Deze maxi theelichten zijn lekker groot voor een lange brandduur. Ze zijn gemaakt met koolzaadwas, een duurzaam alternatief voor paraffine.

Ze zijn geschikt voor een aantal van onze Refillable Candles. Deze kun je zelf bijvullen met koolzaadwas korrels, maar de theelichtjes zijn kant-en-klaar en dus gemakkelijker.

Theelichten:

– 6 theelichten gemaakt van 100% Brassica Campestris (Koolzaad) Zaadolie.
– doorsnede 6 cm (een standaard waxinelichtje is ca. 4 cm)
– brandduur ca. 10 uur
– Maatschappelijk verantwoord geproduceerd in Nederland

 8,95

Nog 6 stuks op voorraad (kan nabesteld worden)

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires & verlichting. Op meubels kan een toeslag van toepassing zijn.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150.

Omschrijving

Een ‘navulbare kaars’ is een vorm/container die gemakkelijk kan worden (her)gevuld met vloeibaar kaarsvet om een kaars te vormen.

In 2021 bestond Vij5 15 jaar, daarom hebben we voorafgaand aan de DDW alle ontwerpers waarmee we samenwerken onder de Vij5-collectie uitgenodigd om een ‘navulbare kaars’ te ontwerpen. Een overzicht van hun unieke ontwerpen was tijdens DDW 2021 te zien in de Vij5 showroom. De ontwerpers kregen carte blanche waardoor hun verschillende handschriften goed naar voren kwamen in het eindproduct. De tentoonstelling toonde hierdoor een breed scala aan persoonlijke interpretaties en vormde tegelijkertijd een interessante eenheid, net als de Vij5-collectie.

Koolzaadwas

Voor dit project werken we met koolzaadwas: een lokaal, veilig en gemakkelijk te verwerken product als duurzaam alternatief voor paraffinekaarsen. Een voordeel van koolzaadwas is ook, dat het een relatief laag smeltpunt heeft waardoor de container gemakkelijk schoon te maken is met heet water en een sopje of in de vaatwasmachine (wanneer het materiaal van de container dit toelaat).

Meer weten over dit project?

Check onze blog post van Dutch Design Week 2021 voor meer achtergrondinformatie over het ‘Refillable Candle’ project.

Specificaties

set

Navulset 600 gram koolzaadwas + lonten, 6x Koolzaadwas theelichtjes 6cm