Vij5 / Webshop / Accessoires / Kapstokken / Coatrack by the Meter (horizontale wandkapstok)

Coatrack by the Meter (horizontale wandkapstok)

Ontdek het design van de Coatrack by the Meter, een eigentijdse interpretatie van de klassieke Shaker wandkapstokken. Geïnspireerd door de minimalistische benadering van de Shakers, laat dit ontwerp alles wat overbodig is achterwege. De basis van deze wandkapstok bestaat uit een vierkante metalen staaf waaruit elke tien centimeter een haakje wordt gesneden met een laser. Daarna worden de haken met de hand naar buiten gebogen. Het gat dat ontstaat door het haakje biedt ruimte om de kapstok aan de muur te kunnen schroeven.⁠

Met zijn eenvoudige maar doeltreffende ontwerp is deze design wandkapstok een functionele en stijlvolle toevoeging aan elke ruimte.

De Coatrack by the Meter is beschikbaar in 3 afmetingen, maar is ontworpen als een modulair systeem dat bestaat uit verschillende onderdelen die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Combineer meerdere lengtes voor een traditioneel Shaker-effect, of kies ervoor om ze solo te gebruiken als een opvallend accent op je muur. Wil je een set samenstellen met hoekstukken en koppelstukken? Klik dan hier voor onze ‘configurator’. De finishing touch voor iedere compositie is het kleine eikenhouten plankje dat precies op twee haken van de kapstok past.

  • Lokale productie in Nederland
  • Modulair systeem
  • Minimaal restafval

De Coatrack by the Meter wordt heel gemakkelijk met schroeven aan de muur bevestigd. Bij het product worden twee pluggen en twee schroeven in de juiste maat meegeleverd.

TIP: Check ook de splinternieuwe ‘verticale’ versie van de Coatrack by the Meter in zwart, deze is met een hoekstuk te koppelen aan ieder horizontaal deel maar is los ook zeker de moeite waard!

Lokale productie Nederland

Eigen kleurkeuze mogelijk

 35,00 155,00

Levering: Indien op voorraad wordt dit product binnen 1 á 2 werkdagen verstuurd

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires & verlichting. Op meubels kan een toeslag van toepassing zijn.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150.

Omschrijving

De ontwerper van de Coatrack by the Meter, Maarten Baptist, heeft een voorliefde voor industrieel buis laseren. Hij gebruikte deze techniek om een kapstok te maken met minimaal restafval. Elke Coatrack begint met een vierkante metalen staaf, waaruit elke tien centimeter met precisie een haakje wordt gesneden dankzij geavanceerde lasertechnologie. De haken worden vervolgens naar buiten gebogen, resulterend in een strak en functioneel ontwerp.

Na dit zorgvuldige productieproces worden de kapstokken gepoedercoat in diverse standaardkleuren. Voor grotere bestellingen bieden we ook de mogelijkheid om op maat gemaakte kleuropties te verkennen, zodat de Coatrack by the Meter perfect past bij elk interieur.

Beschikbaar in drie verschillende lengtes – 100 cm, 50 cm en 19,76 cm – biedt de Coatrack by the Meter veelzijdigheid in styling. Een leuke toevoeging is een klein eikenhouten plankje dat precies op twee haken van de kapstok past.

Meer weten over deze design wandkapstok?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van het Coatrack by the Meter op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Bekijk een overzicht van al onze kapstokken en wandhaken in de categorie kapstokken. 

Specificaties

Afmetingen N/B
ontwerper

Maarten Baptist

variant

20cm, 50cm, 100cm, eiken plankje

materiaal

poedercoating, staal

productie

gecontroleerd en verpakt door Vij5, lokaal geproduceerd in Nederland

in collectie

sinds 2014

kleur

Eiken met Osmo hard-wax olie, anodic gold (nieuw), RAL6019 wit-groen, RAL9002 grijs-wit, RAL9017 zwart

afmetingen

Alle kapstokken zijn gemaakt van een buis van 4 x 4cm, het haakje komt dan ca. 6,5cm van de muur. Het optionele eiken plankje is 12 x 19,5cm

merk

Vij5