Elementiles

Elementiles zijn een reeks decoratieve wandelementen die verschillende functies vertegenwoordigen. Met de verscheidenheid in Elementiles maak je in een handomdraai een decoratieve en toch functionele compositie op de muur met slechts vier basisvormen die eenvoudig kunnen worden gemonteerd. De verschillende Elementen zijn allemaal los te koop, zodat je je eigen set samen kunt stellen.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten:

de Vij5
stappen
van de
Elementiles

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN + VERTALEN

De Elementiles zijn ontworpen en ontwikkeld door Ontwerpduo. Zij waren hierbij geïnspireerd door houten kinderspeelgoed; eenvoudige vormen met eindeloos veel mogelijkheden. Dat werd ook het basisidee voor deze elementaire muurvormen. Met een professionele aanpak gaf Ontwerpduo de items niet alleen een mooie vormentaal maar ook een functie: spiegels, magneetborden, prikborden, krijtborden, eikenhouten kastjes en frames. ⁠ Ze dachten ook meteen na over hoe de items het beste geproduceerd konden worden: deels in hun eigen werkplaats en deels in samenwerking met productiepartners.

Ontwerpduo

VERZAMELEN

De Elementiles zijn sinds 2015 onderdeel van de Vij5 collectie. Flexibiliteit is een thema dat regelmatig terugkomt in de producten van onze collectie. We houden dan ook van het speelse karakter van de Elementiles. De vier basisvormen die op verschillende manieren kunnen worden gepositioneerd door ze te roteren, geven je de mogelijkheid om je eigen persoonlijke compositie op de muur te maken in de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, of waar jij maar wilt!

Tip: Het stalen frame is ook heel leuk als los item te gebruiken. Hiermee creëer je een mooi, minimalistisch en grafisch element aan de wand. Het wordt geleverd met een houten plankje dat precies op maat gemaakt is voor dit product. Zo krijgt het frame een extra (leuke) functie om kleine, fijne, mooie en bijzondere objecten in tentoon te stellen. Extra bijzonder: je kunt het plankje in twee richtingen gebruiken!

Arjan & Anieke

MAKEN

De Elementiles bestaan uit verschillende materialen en onderdelen. Sommige elementen worden door Ontwerpduo zelf gemaakt of geasssembleerd en voor sommige items is de productie uitbesteed.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Elementiles

elementiles seperatepieces shop
handmade t

Elementiles Eiken kastje
Massief eiken, gemaakt door Ontwerpduo in Eindhoven (NL)

Elementiles Spiegels
CNC gesneden spiegelglas, gemaakt in België

Elementiles Magneetbord
Metalen plaatmateriaal met gekleurde laklaag, gemaakt door Ontwerpduo in Eindhoven (NL)

Elementiles Krijtbord
Gemaakt van MDF met krijtbordverf, geproduceerd door Ontwerpduo in Eindhoven (NL)

Elementiles Prikbord
Kurk plaatmateriaal, geproduceerd door Ontwerpduo in Eindhoven (NL)

Elementiles Draadframe
Gemaakt van staal met poedercoating in Valkenswaard (NL)

Afmetingen

Hoogte liggende vorm ca. 22cm
Medium 50cm lang
Large 75cm lang
Ruit-vorm verticaal ca. 43cm

In Vij5 collectie sinds 2016

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

vij5 showroom ddw2019 img 4549 800x1200 1

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.