Dutch Design Week 2022 – thema: Vij5 x Small Living

met Geen reacties

Met veel plezier kijken we terug op een mooie Dutch Design Week, die dit jaar voor ons in het teken stond van het thema ‘Small Living’.

Wonen in kleine ruimtes is wereldwijd een trend. Tijdens DDW lanceerden we binnen dit thema twee nieuwe, slim ontworpen producten: de Flip Desk door Charles O. Job en de Verticale Coatrack by the Meter door Maarten Baptist. De expositie toonde ook bestaande ontwerpen uit de Vij5 collectie die specifiek geschikt zijn voor kleine (woon)ruimtes.

De ‘Small Living’ trend

Wonen in een kleine ruimte is wereldwijd een groeiende trend en zelfs een sociale beweging. Ook in het hogere segment doet deze ‘trend’ zijn intrede. Kleine woonruimtes worden gezien als een nieuwe luxe en eigentijdse vorm van vrijheid. Interieurs worden daardoor flexibeler, multifunctioneel en individueler. Maar ook specifieke ruimtes in een (groot) huis vragen om compacte oplossingen, zoals bijvoorbeeld de gang, badkamer of een (nieuwe) thuiswerkplek.

Vij5 x Small Living:

Speciaal voor DDW hebben we in onze werkplaats ruimte gemaakt voor de⁠ ‘Vij5 x Small Living’ expo. Deze was te zien in een ‘tiny house’ midden in onze werkplaats. De expositie gaf designinspiratie voor alle soorten kleine woonruimtes, zoals (werk)studio’s, tiny houses, vakantiehuizen, aanleunwoningen, kleine appartementen of zelfs knusse hoekjes en ruimtes in een huis van elk formaat. Alle getoonde ontwerpen lieten bezoekers slimme oplossingen voor kleine ruimtes ervaren. De volgende producten waren te zien:

Nieuw product: Flip Desk

De elegante Flip Desk is een opklapbaar bureau dat heel geschikt is voor thuiswerken en flexwerken. Het is een eye-catcher in het interieur dat desondanks verrassend weinig plek inneemt.

De Flip Desk combineert een praktisch opberg vak (dat plaats biedt aan items als een laptop, magazines of schrijfgerei) met een klein werkblad en wordt eenvoudig aan de wand bevestigd. Om het werkblad te gebruiken kan het naar beneden geklapt worden door middel van een speciaal ontworpen houten scharnier.

Nieuw product: Coatrack by the Meter Verticaal

Deze verticale kapstokken zijn een aanvulling op het bestaande Coatrack by the Meter systeem, ontworpen door Maarten Baptist. ⁠Naast de bekende horizontale versie ontwierp hij een staande kapstok en een verticale versie voor aan de wand, beide zijn ook erg geschikt voor kleinere (woon)ruimtes.

Alf wandhaak

Alf is een wandhaak die plaats heeft voor vijf kledinghangers tegelijk. De haak van elke standaard hanger past perfect in de uitgesneden groeven die de hangers tegelijkertijd netjes van elkaar scheiden. Ideaal om bijvoorbeeld kleding te kunnen luchten of alvast klaar te hangen voor de volgende dag.

Tangents Mirror

De Tangents Mirror is speels in zijn eenvoud. De schuine verbindingen in het metalen frame ogen speels, en zijn tegelijkertijd functioneel. Doordat het frame aan de achterkant van de spiegel nonchalant tegen de muur leunt, blijft de spiegel heel gemakkelijk staan. Daarnaast geeft het frame ruimte aan een aantal kledinghangers. Het houten plankje bovenop vormt een natuurlijk accent en geeft ruimte aan kleine objecten.

TweeDoek

De TweeDoek is een ‘nieuw’ product voor in de keuken waarbij twee functies, die normaal naast elkaar gebruikt worden, in één product samen komen. Wanneer je de TweeDoek ophangt is er één zijde welke gebruikt kan worden als handdoek, terwijl de andere zijde als theedoek dient!

Trestle Table

De Trestle Table is een elegante, flexibele tafel waarbij het blad en het onderstel niet met elkaar verbonden zijn. Het onderstel bestaat uit lichtgewicht aluminium schragen welke door zorgvuldige vormgeving stapelbaar en zeer stabiel zijn. De schragen dragen het tafelblad waarbij een laagje kurk zorgt voor voldoende grip.

Vij5 Showroom

Tijdens de week was onze showroom natuurlijk ook te bezoeken om een groot deel van de Vij5 collectie in het echt te kunnen zien, voelen en ervaren. Ook waren hier een aantal scoops te zien van producten waar we op dat moment mee bezig waren: een nieuwe kleur voor de Pigments & Porcelain kopjes, een glazen versie van de Tap Water Carafe en een verbeterde versie van de Angled Cabinet. Op de wand van de showroom was de mooie kleur THORGRØN te zien uit de Aqualinum serie van het Deense merk ‘Linolie & Pigment’, waar wij ambassadeurs van zijn.

DDW 2022 RECAP

Heb je Dutch Design Week dit jaar moeten missen of heb je zin om nog even na te genieten? Dutch Design Week maakte een recap van alle design areas tijdens het festival. Een overzicht van alle filmpjes vind je hier of bekijk het filmpje van de Hallenweg inclusief de Vij5 expo direct hieronder: