Vij5 / Webshop / Verlichting / Hanglampen / Jute Light | duurzame design hanglamp met dimbare LED, porseleingips & jute

Jute Light | duurzame design hanglamp met dimbare LED, porseleingips & jute

De Jute Light is een sfeerlamp die ontworpen is door Atelier LVDW. Voorafgaand aan het ontwerp van de Jute Light ligt een materiaalonderzoek naar de mogelijkheden voor het gebruik van jute pluis, een industriële restafvalstroom die voortkomt uit de productie van Forbo linoleum. Door tal van experimenten is het materiaal ‘jute-keramiek’ ontstaan: een stevig materiaal waarbij het jutepluis wordt vermengd met porseleingips.

Met de hand gemaakt

Gemaakt van gerecycled materiaal

Lokale productie Nederland

Nieuw in de collectie

 239,00

Levering: Onderdelen op voorraad en op bestelling gereed gemaakt, verstuurd in 3 tot 5 werkdagen

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires & verlichting. Op meubels kan een toeslag van toepassing zijn.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150.

Omschrijving

De Jute Light is gemaakt uit 50% jute vezels en 50% porseleingips. De combinatie van jute met gips zorgt ervoor dat beide materialen elkaar versterken. De jute vezel werkt namelijk als bewapening in het gips en zorgt tegelijkertijd voor een bijzonder en uniek patroon. De kracht en schoonheid van het materiaal wordt benadrukt in het minimalistische ontwerp van de hanglamp.

De gebruikte jute vezels, in de vorm van een soort pluis, zijn afkomstig uit de vloerenfabriek van Forbo. Deze natuurlijke vezel is het enige afvalmateriaal dat voortkomt uit de productie van Forbo’s linoleum. Door met dit afvalmateriaal te werken wordt het linoleum een zero-waste product. Gips is, net als glas, eindeloos recyclebaar en kan na verwerking breed worden ingezet. Voordat de twee materialen met elkaar vermengd worden krijgen de vezels bij voorkeur een natuurlijk kleurbad, zoals indigo, kurkuma of rode oker.

Meer weten over dit product?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van de Jute Light op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Specificaties

kleur

groen, indigo, naturel

in collectie

sinds 2021

afmetingen

diameter 14cm, hoogte 15cm

materiaal

gips, jute pluis, pigment

merk

Vij5

ontwerper

Atelier LvdW

productie

afwerking en assemblage bij Vij5, geproduceerd in de werkplaats van/door de ontwerper zelf, lokaal geproduceerd in Nederland