Vij5 / Webshop / Meubels / Angled Cabinet | design vitrinekast met glaspanelen in essenhout

Angled Cabinet | design vitrinekast met glaspanelen in essenhout

De Angled Cabinet is geconstrueerd met opvallende knooppunten waarbij alle drie de balken elkaar evenveel raken. Door de balken om hun assen te roteren, ontstaat er een nieuwe verbinding op het kruispunt waardoor een sterke constructie tot stand komt.

De kast wordt gemaakt van Nederlands Essenhout uit aantoonbaar duurzaam hout met FSC® keurmerk, lokaal Stadshout of FSC® recycled. Op de foto’s is de kast nog in massief eiken afgebeeld. De kasten worden sociaal geproduceerd in Nederland, waar de producent zich inzet om mensen uit kwetsbare groepen weer aan het werk te helpen.

Er zijn drie kleur-opties voor het essenhout:

  • Thermisch gemodificeerd hout, wat een bruine ‘noten-achtige’ look geeft.
  • Osmo hardwax olie voor een naturel houtlook.
  • Het blanke essen is ook uitermate geschikt voor olien met gekleurde lijnzaadolie, waardoor hij op maat leverbaar is in ca. 50 verschillende kleuren!

De kast wordt standaard geleverd met 2x lang paneel van 3 vakken lang en 1x paneel van 2 vakken lang, andere configuraties mogelijk op aanvraag.

Lokale productie Nederland

Eigen kleurkeuze mogelijk

Met de hand gemaakt

 1.495,00 1.795,00

Levering: Onderdelen op voorraad en op bestelling gereed gemaakt, verstuurd in 3 tot 5 weken

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires & verlichting. Op meubels kan een toeslag van toepassing zijn.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150.

Omschrijving

Voor het ontwerp van de Angled Cabinet was Studio Thier & van Daalen geïnspireerd door de schetsen en tekeningen van kunstenaars en architecten als Le Corbusier, Rietveld en Joost Swarte, die in hun handschrift een unieke isometrische projectie gebruiken. Gefascineerd door houten frames vanwege hun sterke, heldere en herhalende vormentaal, vertaalden ze dit principe in een nieuw herhalend patroon van balken en verbindingen in hout.

Wanneer je deze structuur in een isometrisch perspectief ziet, is het alsof je een architectonisch skelet bekijkt waarbij je vanuit iedere hoek een ander beeld krijgt.

Meer weten over dit product?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van de Angled Cabinet op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Bekijk hier alle design meubels in de Vij5 collectie.

Specificaties

ontwerper

Thier & van Daalen

afmetingen

hoogte 85 cm & breedte 38 cm, lengte 154,5 cm

materiaal

aluminium, massief eiken, poedercoating

productie

afwerking en assemblage bij Vij5, lokaal geproduceerd in Nederland

in collectie

sinds 2017

afwerking

frame in thermisch gemodificeerd essenhout (bruin), frame in essenhout met naturel afwerking (osmo hardwax olie), frame in essenhout met gekleurde lijnzaadolie (kleur in overleg)

glaskleur

etsglas 6mm, blauw glas 6mm, grijs glas 6mm, andere kleuren op aanvraag