Vij5 / Webshop / Accessoires / Waterkaraffen / Tap Water Carafe

Tap Water Carafe

De Tap Water Carafe is gemaakt van ongeglazuurde steengoed. Dit materiaal heeft de opmerkelijke eigenschap om water te kunnen koelen, zonder gebruik te maken van een koelkast.

TIP: Check ook de splinternieuwe Tap Water Carafe in borsilicaatglas!

Gemaakt in Eindhoven

Met de hand gemaakt

 89,00

Levering: Indien op voorraad wordt dit product binnen 1 á 2 werkdagen verstuurd

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires, verlichting & kleine meubels.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150, de rest van Europa vanaf €250.

Omschrijving

Met haar traditioneel vervaardigde Tap Water Carafe wil Lotte de Raadt het gebruik van kraanwater promoten. Nederlands kraanwater is drinkwater van topkwaliteit en het is 2000 keer goedkoper dan gebotteld water. Nog belangrijker: het vergt geen milieuvervuilende plastic flessen of transport.

De vorm van de karaf verwijst naar de oorsprong van het Nederlandse water. De hoge fles met een lange nek verwijst naar water diep uit de grond. De lage, omvangrijke fles is de ideale vorm voor het verzamelen van oppervlaktewater. De derde kan gevuld worden met duinwater. De stop verwijst duidelijk naar de plaats waar de inhoud wordt getapt: uit de kraan natuurlijk!

Meer weten over dit product?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van de Tap Water Carafe op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Bekijk hier alle handgemaakte waterkaraffen in de Vij5 collectie.

Specificaties

ontwerper

Lotte de Raadt

materiaal

steengoed naturel, steengoed terracotta kleur

afmetingen

dune water Ø 9,5cm hoogte 25cm, ground water Ø 9cm hoogte 30cm, surface water Ø 10cm hoogte 22cm

productie

gecontroleerd en verpakt door Vij5, geproduceerd in de werkplaats van/door de ontwerper zelf, lokaal geproduceerd in Nederland

inhoud

ca. 1 liter