Vij5 / Webshop / Accessoires / Waterkaraffen / Tap Water Carafe

Tap Water Carafe

De Tap Water Carafe is een eerbetoon aan Nederlands kraanwater en een statement voor duurzaamheid.

Wist je dat Nederlands kraanwater van topkwaliteit is en maar liefst 2000 keer goedkoper dan gebotteld water? Met onze Tap Water Carafe willen we het gebruik van kraanwater stimuleren en tegelijkertijd het milieu sparen. Geen plastic flessen meer, geen vervuilend transport, gewoon puur kraanwater in een prachtig vervaardigde karaf.

Gemaakt van ongeglazuurde steengoed, heeft deze karaf een opmerkelijke eigenschap: hij koelt water op natuurlijke wijze. Hoe werkt het? Door de poriën van de klei filtert een klein deel van de waterinhoud en verdampt zodra het in contact komt met de buitenlucht. Dit eeuwenoude proces, vaak gebruikt in het Midden-Oosten, zorgt voor natuurlijke koeling zonder energieverbruik.

Let wel op: deze karaf zal wat water lekken via de bodem, wat een normaal onderdeel is van dit natuurlijke verdampingsproces. Zet de karaf op een oppervlak dat bestand is tegen watervlekken, of gebruik een onderzetter.

  • Handgemaakt in kleine series
  • Koelt water zonder koelkast
  • Bespaart plastic flessen en vervuilend transport

TIP: Check ook de nieuwe Tap Water Carafe in borsilicaatglas!

Gemaakt in Eindhoven

Met de hand gemaakt

 89,00

Levering: Indien op voorraad wordt dit product binnen 1 á 2 werkdagen verstuurd

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires & verlichting. Op meubels kan een toeslag van toepassing zijn.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150.

Omschrijving

De handgemaakte Tap Water Carafe is meer dan alleen een waterkaraf als mooie toevoeging aan je tafel. Het is een slim ontwerp dat het gebruik van kraanwater promoot en water kan koelen zonder dat je de koelkast nodig hebt. De vormen zijn geïnspireerd op de oorsprong van Nederlands kraanwater: de hoge fles met een lange nek verwijst naar water diep uit de grond. De lage, omvangrijke fles is de ideale vorm voor het verzamelen van oppervlaktewater. De derde kan gevuld worden met duinwater. De stop van de karaf herinnert je eraan waar het water vandaan komt: rechtstreeks uit de kraan natuurlijk!

De ontwerpen van Lotte de Raadt benadrukken de schoonheid van water en stimuleren daardoor een bewuster gebruik van deze kostbare natuurlijke bron. De Tap Water Carafe is misschien wel haar meest voor zichzelf sprekende ontwerp, ontstaan vanuit deze thematiek.

Meer weten over deze design waterkaraf?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van de Tap Water Carafe op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Bekijk hier alle handgemaakte waterkaraffen in de Vij5 collectie.

Specificaties

ontwerper

Lotte de Raadt

materiaal

steengoed naturel, steengoed terracotta kleur

afmetingen

dune water Ø 9,5cm hoogte 25cm, ground water Ø 9cm hoogte 30cm, surface water Ø 10cm hoogte 22cm

productie

gecontroleerd en verpakt door Vij5, geproduceerd in de werkplaats van/door de ontwerper zelf, lokaal geproduceerd in Nederland

inhoud

ca. 1 liter