Vij5 / Webshop / Accessoires / Servies / OER Servies Eindhoven

OER Servies Eindhoven

Dit design servies is gemaakt van porseleinklei gemengd met ijzerslib (oer) dat rechtstreeks wordt onttrokken van het waterproductiebedrijf in Eindhoven. IJzerslib is een natuurlijk restmateriaal dat vrijkomt tijdens het zuiveringsproces van ons kraanwater.

Haar lichtbeige tint met donkerbruine spikkels heeft het OER servies te danken aan het ijzerslib dat als kleurpigment is gemengd met porselein. De buitenkant is ongeglazuurd waardoor het een zachte maar iets ruwere textuur heeft. Aan de binnenkant is een gladde beschermlaag van transparante glazuur aangebracht.

Het servies bestaat uit zes verschillende vormen die onderling te combineren zijn, vanzelfsprekend is het voedselveilig en kan het in de vaatwasser. Het materiaal dat is gebruikt om het porselein te kleuren staat voor een stukje bewustzijn. Het refereert naar een van de belangrijkste hulpbronnen van onze planeet; water.

De afmetingen zijn als volgt:

  • Bord M 20,5×1,5cm, Bord L 26,5×1,5cm
  • Diep bord M 17,5×2,9cm, Diep bord L 22,5×3,3cm
  • Schaal S 12×6,5cm en Schaal M 18,5×4,7cm

Het 24-delig OER servies Eindhoven bestaat uit 4 stuks van ieder van de 6 formaten.

 64,00 959,00

Levering: Onderdelen op voorraad en op bestelling gereed gemaakt, verstuurd in 3 tot 5 werkdagen

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires & verlichting. Op meubels kan een toeslag van toepassing zijn.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150.

Omschrijving

Het OER servies is ontworpen door Lotte de Raadt & Kirstie van Noort. Lotte & Kirstie hebben allebei een eigen ontwerpstudio, en delen een keramiekwerkplaats in Eindhoven bij het collectief NulZes. Vanuit hier starten hun onderzoeken en produceren ze hun eigen collecties op kleine schaal. Het Oer-project is al sinds 2016 in ontwikkeling. In samenspraak met elkaar onderzoeken de ontwerpsters verschillende mogelijkheden voor de toepassing van ijzerslib (oer) in keramische producten. Het KWR (Kenniscentrum Water Research) vroeg hen destijds na te denken over toepassingen met de reststroom van het productieproces van kraanwater. De wens lag er om dit te gebruiken in plaats van het terug te laten vloeien in het riool.

Meer weten over het OER servies Eindhoven?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van het OER Servies Eindhoven op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Ontdek hier al onze design servies

Specificaties

variant

1x Schaal S 12cm & 1x Schaal M 18,5cm, 1x Bord M 20,5cm & 1x Bord L 26,5cm, 1x Diep bord M 17,5cm & 1x Diep bord L 22,5cm, 24-delig servies voor 4 personen, 2x Schaal S 12cm, 2x Schaal M 18,5cm, 2x Bord M 20,5cm, 2x Bord L 26,5cm, 2x Diep bord M 17,5cm, 2x Diep bord L 22,5cm

materiaal

porselein

ontwerper

Kirstie van Noort, Lotte de Raadt

productie

lokaal geproduceerd in Nederland

merk

Vij5

in collectie

sinds 2023