vij5 designer idacaroline 450x450 1

Caroline Olsson & Ida Noemi

Caroline Olsson
& Ida Noemi

Caroline Olsson en Ida Noemi hebben beiden hun Master in design en werken vanuit hun eigen studio in Oslo, Noorwegen. Voor het product ‘Epaulette’ werden Ida en Caroline uitgenodigd om mee te doen aan een Noorse expositie ‘Tingenes Tilstand’ en besloten om samen te werken aan een project.

Ida Noemi is een veelzijdige ontwerper. Ze werkt zowel met product-, interactie-  als service design. Ze behaalde haar master in Industrial Design aan de Oslo School of Architecture and Design en combineerde dit met een jaar aan het Strate College Designers in Parijs. Ze werkt in haar eigen studio als freelance ontwerper van meubels, verlichting en interieurobjecten. Haar producten werden over de hele wereld gepresenteerd op gerenommeerde meubelbeurzen en Ida werkt met verschillende internationale producenten.

Caroline Olsson startte haar studio in 2013, tijdens haar laatste jaar van de Master Product Design in Oslo en Akershus University College. Haar producten werden wereldwijd gepresenteerd en Caroline werd zelfs genomineerd als ‘Young Designer of 2011’ door Elle Decoration Norway. Haar doel is om producten te ontwerpen die langdurig meegaan en interactie met de gebruiker uitlokken door functie, vormgeving, materiaalkeuze en de associaties die het product oproept.

Producten in de Vij5 collectie: