Archiving
Water
Ware

Archiving Water Ware is een collectie van aardewerk welke bewerkt is met een door Lotte de Raadt zelf ontwikkeld glazuur.

De speciale glazuur geeft het effect van waterdruppels en is aangebracht op plaatsen waar de producten door handen worden aangeraakt. De textuur van het glazuur voelt aangenaam en geeft grip.

Archiving Water Ware toont de schoonheid van water en stimuleert daarmee een bewuster gebruik van deze kostbare natuurlijke hulpbron. Het verheerlijkt en communiceert (tap)water als een essentieel ingrediënt voor het leven.

De collectie bestaat uit presentatieplateaus, een karaf, kopjes en kommen.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

de Vij5
stappen
van Archiving
Water Ware

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

Archiving Water Ware is ontworpen door Lotte de Raadt. Lotte heeft een studio- en keramiekwerkplaats in Eindhoven, waar ze haar eigen producten ontwerpt en produceert. Hierbij streeft ze naar publieke bewustwording van problemen rondom het gebruik van water.

Voor Archiving Water Ware ontwikkelde Lotte een speciaal glazuur welke een druppel structuur achter laat op elk product.

Net als water gedraagt de glazuur zich tijdens het aanbrengen onvoorspelbaar – het vindt zijn eigen weg en laat daarbij complex gedetailleerde maar mooie en tactiele structuren achter.

De waterstroom wordt als het ware vastgelegd, gearchiveerd. Het proces is hierbij ontworpen, het resultaat wordt aan het toeval overgelaten.

“Voor Archiving Water Ware ontwikkelde ik een speciaal glazuur welke een druppel structuur achter laat op elk product.”

Lotte de Raadt

VERZAMELEN

Archiving Water Ware is sinds 2017 onderdeel van de Vij5 collectie. We waren stiekem al een tijdje verliefd op het prachtige ‘Archiving Water Ware’ van Lotte voordat ze zelf met ons contact opnam voor een mogelijke samenwerking. Omdat we allebei gevestigd zijn in Eindhoven, was dit snel geregeld.

We bewonderen Lotte’s onafhankelijkheid en haar vaardigheden als keramist. De glazuurtechniek die ze heeft ontwikkeld is zo fascinerend dat je gewoon niet kunt stoppen om ernaar te kijken of het aan te raken. Het exacte recept blijft natuurlijk een geheim.. zelfs voor ons!

De glazuurtechniek is zo fascinerend dat je gewoon niet kunt stoppen om ernaar te kijken of het aan te raken.

Arjan & Anieke

VERTALEN

Voor dit product was het maakproces natuurlijk al door Lotte ontwikkeld en we hoefden ook niet op zoek naar een geschikte producent. Waar we wel samen met Lotte naar hebben gekeken is de uiteindelijke vormentaal en onderdelen van de collectie.

MAKEN

Archiving Water Ware wordt door Lotte zelf in kleine series gemaakt in haar atelier in Eindhoven. Haar ontwerpen zijn bedoeld om de schoonheid van water te benadrukken en daardoor een bewuster gebruik van deze kostbare natuurlijke bron te stimuleren.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Archiving Water Ware

Steengoed met glazuur

handmade t

Handmatig geproduceerd in Eindhoven (NL)

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Afmetingen

Kopje Ø 9cm, h12 cm
Schaaltje Ø 16cm, h9cm
Karaf Ø 7cm, 26cm
Plateau Ø 24cm, 7cm
Plateau Ø 33cm, 7cm

In Vij5 collectie sinds 2017

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

vij5 object rotterdam 2020 img 5495 staand

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.