Vij5 / Webshop / Meubels / Stoelen / Stoel 18×36 | design tuinstoel of dinerstoel in massief eiken

Stoel 18×36 | design tuinstoel of dinerstoel in massief eiken

Stoel 18 x 36 dankt zijn naam aan de afmetingen van het profiel van de latten (in millimeters) die gebruikt zijn voor het ontwerp en de constructie van deze stoel. Wanneer je goed kijkt, zie je namelijk dat deze stoel uit identieke latten opgebouwd is. Hierdoor is een typerende constructie ontstaan die zorgt voor een bijzonder silhouet. De constructie van Stoel 18 x 36 is zo eigen, dat deze in iedere omgeving zijn mannetje staat.

Stoel 18 x 36 is gemaakt van PEFC-gecertificeerd eikenhout. De stoel wordt behandeld met natuurlijke lijnzaadolie, waar een schimmelwerend middel aan is toegevoegd. Hierdoor is hij geschikt voor binnen en buiten. Vanzelfsprekend kunnen de meubels ook onbehandeld geleverd worden. Bij de stoel is een bijpassende (tuin)tafel ontworpen vanuit hetzelfde latten principe: Tafel 18 x 54

Noot: De stoel is op dit moment alleen leverbaar zonder of met permanente bekleding. De kussens voor buiten zijn momenteel nog in ontwikkeling, neem bij interesse even contact met ons op.

  • Design stoel voor binnen en buiten
  • PEFC-gecertificeerd eikenhout
  • Bijpassende tafel beschikbaar

 

Lokale productie Nederland

PEFC gekeurd Eikenhout

Met de hand gemaakt

 389,00

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires & verlichting. Op meubels kan een toeslag van toepassing zijn.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150.

Omschrijving

Stoel 18 x 36 is ontworpen door autonoom ontwerper Floris Hovers. Zijn ontwerpen verrassen door hun ontwapenende eenvoud. Geen abstract minimalisme, maar het eindresultaat van een langdurig proces van reduceren.

Voor deze stoel stelde Floris zich tot doel een meubel te ontwerpen door gebruik te maken van slechts één type lat (weliswaar in twee verschillende lengtes). Doordat hij zichzelf deze beperking oplegde, ontstond als vanzelf een typerende constructie. De hele stoel is opgebouwd uit latten met een profiel van 18 x 36 mm.

Meer weten over deze design stoel voor binnen en buiten?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van de Stoel 18 x 36 of de Tafel 18 x 54 op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Ontdek hier al onze design meubels.

Specificaties

afwerking

onbehandeld eiken, lijnzaadolie

in collectie

sinds 2021

materiaal

massief eiken

ontwerper

Floris Hovers

productie

afwerking en assemblage bij Vij5, lokaal geproduceerd in Nederland

afmetingen

zithoogte ca. 45cm, hoogte 82cm en 40cm breed