Le
Belge
System

Dit kastensysteem is gebaseerd op de elasticiteit van hout. De flexibiliteit van massief eikenhout in combinatie met vleugelschroeven laat een eenvoudige constructie van de kast toe.

De stokken worden in speciaal ontworpen sleuven in de planken geplaatst en vervolgens door middel van de vleugelschroeven stevig aan de planken vastgeklemd.

De kast is hiermee uitbreidbaar, aanpasbaar, plat te verpakken, eenvoudig te monteren en te verstellen zonder gebruik te maken van gereedschap!

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

Dit systeem bestaat uit losse stokken in vier lengtes en planken met vleugelschroeven in diverse kleuren. Zo kun je zelf je eigen kast samenstellen. Vanzelfsprekend hebben we een aantal voorbeeld-configuraties!

de Vij5
stappen
van Le
Belge System

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

Le Belge System is ontworpen door de Duitse/Colombiaanse ontwerper Reinhard Dienes, die zijn eigen (interieur)ontwerpstudio heeft in Bogota, Colombia. In zijn ontwerpen streeft hij graag naar een lange levensduur van een product door gebruik te maken van modulaire systemen en flexibiliteit. Dit is ook het geval bij Le Belge System: je kunt deze kast helemaal zelf indelen en altijd aanpassen, uitbreiden, groter maken, kleiner maken, etc. Le Belge System is ook kenmerkend voor Reinhards ‘verlangen naar’ ontwerpen die heel eenvoudig en functioneel zijn.

Reinhard Dienes

“Ik ben altijd op zoek naar die perfecte oplossingen, die er voor zorgen dat wanneer mensen mijn producten gebruiken, dingen een beetje makkelijker gemaakt worden. Ik denk dat dit systeem precies uitlegt wat ik probeer te doen. Je hoeft de wereld niet te veranderen met één ontwerp; het gaat erom iets eenvoudigs te maken dat mensen elke dag kan helpen.”

Reinhard Dienes

VERZAMELEN

Le Belge System is sinds 2011 onderdeel van de Vij5 collectie. We ontmoetten Reinhard toen we tegelijkertijd met hem op een beurs in Frankfurt exposeerden.

We hadden zijn ontwerp al eerder op een andere expo gespot en gefotografeerd, omdat de slimme details ervan ons erg aanspraken. Tijdens de beurs dronken we regelmatig samen koffie terwijl we praatten over ons werk en onze ontwerpen. Zo ontstond een vriendschap en Le Belge System werd een perfecte aanvulling op de Vij5-collectie!

VERTALEN

Reinhard paste het principe van de flexibiliteit van massief eikenhout in combinatie met vleugelschroeven als eerste toe op een serie bijzettafels, voordat hij het omtoverde tot een kastensysteem. Op dat moment werd onze interesse gewekt. Samen met hem ontwikkelden we de vormgeving van de planken nog iets verder door, zodat het een gebruiksvriendelijk systeem werd.

Ook introduceerden we verschillende kleuren vleugelschroeven, waaronder ook een massief messing variant.

In het originele ontwerp waren de poten licht onder een hoek geplaatst en was het systeem enkel als tafeltjes beschikbaar.

MAKEN

Le Belge System wordt gemaakt van PEFC gecertificeerd massief eiken, door onze lokale houtverwerker in Nederland. Vervolgens wordt het in onze werkplaats behandeld met Osmo hard-wax olie of gekleurde lijnzaadolie.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Le Belge System

Massief eiken

wood 2 t

Geproduceerd van PEFC gekeurd eiken uit Frankrijk, verwerkt door onze vaste meubelmakerij in Kelpen-Oler (NL)

handmade t

De afwerking van de panelen en het olieën van de sets gebeurd bij Vij5 in Eindhoven (NL)

Standaard behandeld met Osmo hard-wax olie. Dit behoudt de eiken-kleur, is water- en vuil-afstotend en bestand tegen vlekken van rode wijn, koffie, etc.

Optioneel ook op kleur verkrijgbaar met gekleurde lijnzaad-olie.

Vleugelschroeven

Verkrijgbaar in massief messing of staal en gecoat op kleur.

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Afmetingen

Panelen 65 x 30cm x 2cm
Stokken 55cm, 75cm, 110cm en 175cm

In Vij5 collectie sinds 2011

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

ddw2018 vij5 showroom 2018 image by vij5 img 0786

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.