2017 03 portrait crop bw studio thiervandaalen web 768x768 1

Thier & van Daalen

Thier & van Daalen

Studio Thier&vanDaalen is opgericht door Iris van Daalen (’85) en Ruben Thier (’87). Na hun afstuderen in 2010 aan de Design Academy Eindhoven begonnen zij een eigen ontwerpstudio in de zomer van 2011 in Eindhoven.

In hun werk delen ze een fascinatie voor licht, reflecties en de vergankelijkheid van de natuur, waarbij geometrische en organische vormen een belangrijke rol spelen. Ze zien het als een uitdaging om grip te krijgen op deze fenomenen, ze te abstraheren en te vertalen in nieuwe ontwerpen voor verlichting, meubels, accessoires en unieke objecten. Door uitvoerig onderzoek en experiment met verschillende materialen ontstaan hands-on nieuwe ontwerpen. Door de combinatie van uiteenlopende technieken ontdekken en benutten ze de volledige potentie waarin innovatie en elegantie samen komen.

Ruben en Iris’ fascinaties en nieuwsgierigheid zijn terug te herleiden in hun motto de wereld niet als vanzelfsprekend te beschouwen. Door bewust om te gaan met materialen, hun omgeving en afkomst creëren ze ontwerpen die je voor lange tijd kunt koesteren.

Producten in de Vij5 collectie: