OBJECT Rotterdam 2021

met Geen reacties

Van 1-4 juli was Vij5 te zien tijdens de bijzondere zomer editie van OBJECT Rotterdam. Dit unieke evenement begeeft zich op het snijvlak van design, crafts, mode, architectuur en kunst en is een must-see voor vakgenoten, verzamelaars en designliefhebbers.

Fotografie: Vij5 & Jan Willem Kaldenbach

Een fijn overzicht

OBJECT was voor ons de perfecte gelegenheid om een groot deel van de (nieuwe) Vij5 collectie bij elkaar te tonen in een mooie setting. Wij waren alle dagen zelf aanwezig om bezoekers van informatie te voorzien. Het was super fijn om weer veel bekende en nieuwe gezichten te zien!

De schoonheid van het HAKA gebouw

Onze presentatie was te vinden op de tweede verdieping van het mooie HAKA gebouw: een volledig gestript architectonisch monument dat dateert uit de jaren dertig. Het gebouw is altijd een prachtig decor voor onze collectie.

Highlights

In onze presentatie waren alle nieuwe producten te zien die in het afgelopen jaar aan de Vij5 collectie zijn toegevoegd:

Chaku (Een handige onderzetter die verschillende maten potten, pannen en bakplaten ondersteunt (en als je hem niet gebruikt is het een mooi keukenaccessoire aan een haakje), ontworpen door de Berlijnse ontwerpstudio KellerFreyschmidt.)

Alf (Een slimme wandhaak die plaats biedt aan 5 kledinghangers tegelijkertijd, ontworpen door de Zweedse ontwerper Gustav Rosén.)

Jute Light (Een circulair geproduceerde lamp, gemaakt van een speciaal ontwikkeld materiaal waarvoor gebruik gemaakt wordt van 50% jute vezels en 50% porseleingips, ontworpen door het Rotterdamse Atelier LVDW.)

Malda lamp (Een slim geconstrueerde minimalistische hanglamp gemaakt van reststromen linoleum, ontworpen door de Zuid-Koreaanse Studio PESI.)

Plant Collectors (Een plantenstandaard en bloempot ineen, ontworpen door Vij5 founders Arjan van Raadshooven & Anieke Branderhorst.)

Daarnaast waren er een aantal nieuwe varianten te zien van bestaande producten:

– Een ronde versie van de ‘s-Table (Een stevige en stabiele tafel dankzij een heldere vormgeving en een slimme houtconstructie, ontworpen door Jeroen Wand.)

– Een spiegelglas uitvoering van de Angled Cabinet (Een vitrinekast geconstrueerd met opvallende knooppunten waarbij alle drie de balken elkaar evenveel raken, ontworpen door Studio Thier & van Daalen.)

– Een special edition 1,5 meter versie van de Coatrack by the Meter (Een slim ontworpen kapstok met minimaal restafval, ontworpen door Maarten Baptist.)

Speciaal voor OBJECT lieten we ook previews zien van twee nieuwe producten:

– De nieuwe 18×36 Stoel + tafel van Floris Hovers. Deze set is voor zowel binnen als buiten geschikt. De stoel dankt zijn naam aan de afmetingen van het profiel van de latten (in mm) die gebruikt zijn voor de constructie. Wanneer je goed kijkt, zie je namelijk dat de meubels uit allemaal dezelfde latten opgebouwd zijn.

– De nieuwe Tangents Mirror van Jenna Postma. Deze spiegel is speels in zijn eenvoud. Doordat het metalen frame aan de achterkant van de spiegel nonchalant tegen de muur leunt zorgt deze ervoor dat de spiegel heel gemakkelijk blijft staan. Daarnaast geeft het frame ruimte aan een aantal kledinghangers. Een subtiel, grafisch en functioneel lijnenspel.

Voor in de agenda

Elk jaar strijkt OBJECT neer in een iconisch gebouw in of rond Rotterdam, de designers zijn zelf aanwezig om hun ontwerpen toe te lichten. De eerstvolgende editie van OBJECT Rotterdam staat gepland voor 10-13 februari 2022.