OBJECT Rotterdam en Design District 2022

met Geen reacties

Afgelopen weken toonden we nieuwe ontwikkelingen binnen de Vij5 collectie op twee toonaangevende design evenementen in Rotterdam. Van 20-22 mei waren we onderdeel van de jubileum editie van OBJECT Rotterdam en van 8-19 juni presenteerden we Vij5 tijdens het vakevenement Design District. In de komende periode gaan we de nieuwe producten officieel lanceren, ze zijn dus nog niet allemaal te vinden op onze website. Wil je alvast een voorproefje zien van wat gaat komen? Lees dan verder..

Fotografie: Vij5

Over OBJECT Rotterdam

OBJECT is een uniek pop-up platform voor designlabels, bekende ontwerpers en aanstormende talenten. Het begeeft zich op het snijvlak van design, crafts, mode, architectuur en kunst en is een must see voor mensen op zoek naar interieur inspiratie, designliefhebbers, vakgenoten en verzamelaars. Voor ons is het een perfecte gelegenheid om de Vij5 collectie bij elkaar te tonen aan echte liefhebbers, in een mooie setting.

De schoonheid van het HAKA gebouw

Elk jaar strijkt OBJECT neer in een iconisch gebouw in of rond Rotterdam. Dit jaar was dit wederom het mooie HAKA gebouw, waar onze presentatie te vinden was op de tweede verdieping. Het HAKA gebouw is een volledig gestript architectonisch monument dat dateert uit de jaren dertig. Het is altijd een prachtig decor voor onze collectie.

Over Design District

Design District is het beste vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken. Je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en je kunt er één of meerdere lezingen volgen. Voor ons een mooi moment om de interieur design professionals waar wij mee samen werken te ontmoeten en updaten. De monumentale Van Nelle Fabriek zorgt voor een inspirerend decor.

Eerlijk enthousiasme

Wat voor ons vanzelfsprekend is tijdens iedere expositie waar wij aan deelnemen is dat wij, Arjan & Anieke, alle dagen zelf aanwezig zijn om bezoekers van informatie te voorzien. Als uitgevers werken we vanuit inhoud: het product en het verhaal daarachter staan bij ons voorop. Geen gladde verkooppraatjes dus, maar eerlijk enthousiasme over onze producten die we graag met jullie delen!

Highlights

In onze presentaties waren natuurlijk allereerst de nieuwe producten te zien die in het afgelopen jaar aan de Vij5 collectie zijn toegevoegd:

Stoel 18 x 36 van Floris Hovers is voor zowel binnen als buiten geschikt. De stoel dankt zijn naam aan de afmetingen van het profiel van de latten (in mm) die gebruikt zijn voor de constructie. Wanneer je goed kijkt, zie je namelijk dat de meubels uit allemaal dezelfde latten opgebouwd zijn.

– De Tangents Mirror van Jenna Postma is speels in zijn eenvoud. Doordat het metalen frame aan de achterkant van de spiegel nonchalant tegen de muur leunt zorgt deze ervoor dat de spiegel heel gemakkelijk blijft staan. Daarnaast geeft het frame ruimte aan een aantal kledinghangers. Een subtiel, grafisch en functioneel lijnenspel.

Previews

Speciaal voor OBJECT lieten we ook previews zien van twee nieuwe producten:

De handige Flip Desk van de Zwitserse ontwerper Charles O. Job. Dit superdunne opklapbare werkplekje, waarvan het scharnier op dat van een laptop is geïnspireerd, combineert een opbergvak met een werkblad en wordt aan de wand bevestigd. Ontworpen als een gebruiksvoorwerp die zijn functie zo eenvoudig en onopvallend mogelijk vervult, zonder in te boeten aan elegantie en esthetische kwaliteit.

Een nieuwe, verticale versie van de Coatrack by the Meter van Maarten Baptist als aanvulling op het bestaande systeem. Maarten heeft een voorliefde voor industrieel buis laseren en gebruikte deze techniek om een kapstok te maken met minimaal restafval. De verticale versie zal verkrijgbaar zijn in een vrijstaande variant en drie wandversies. De buismaat van de nieuwe versie is hetzelfde als de originele Coatrack by the Meter en kan dus ook opgenomen worden in het systeem waardoor nieuwe combinaties gemaakt kunnen worden.

Nieuwe kleuren

Daarnaast waren er een aantal nieuwe kleurvarianten te zien van bestaande producten. Voor de houten producten maken we hiervoor gebruik van gepigmenteerde lijnzaadolie waardoor we op een hele natuurlijke manier kleur kunnen geven aan deze items. Alle nieuwe kleuren zijn in samenwerking met de betreffende ontwerpers gekozen.

De Dressed Cabinet van Puck Dieben (een kast die je kunt ‘aankleden’ door stof door en om het frame te weven) in RAL1000 met een bijpassende Canvas stof van Kvadrat.

Een special edition van de Angled Cabinet (een vitrinekast geconstrueerd met opvallende knooppunten waarbij alle drie de balken elkaar evenveel raken) ontworpen door Studio Thier & van Daalen.)

De LookShelf (een massief eikenhouten boekenplank waarop je je favoriete boek presenteert) van Daphna Laurens krijgt een nieuwe look in drie nieuwe kleuren.

De Epaulette frames van Ida Noemi & Caroline Olsson behandelden we ook met gepigmenteerde lijnzaadolie en zijn straks verkrijgbaar in drie nieuwe kleuren.

De nieuwe kleur voor de Coatrack by the Meter (een slim ontworpen kapstok met minimaal restafval) ontworpen door Maarten Baptist is ‘Anodic Gold’. Een goudgele kleur met een lichte glans die mooi aansluit bij zowel okergeel als messing.

Voor in de agenda

Wil je ons een keer ontmoeten en/of de Vij5 collectie in het echt zien? Kom dan langs tijdens de eerstvolgende expositie waar we aan deelnemen: Dutch Design Week! Deze staat gepland voor 22-30 oktober 2022. De eerstvolgende editie van Design District vindt plaats van 7-9 juni 2023.