Tilt
Bar
Stool

De Tilt barstool laat zien hoe een eenvoudige ingreep comfort en stabiliteit kan creëren.

Het hout van de zitting en de poten is simpelweg gekanteld (‘Tilted’ in het Engels) in een hoek van 3 graden om een comfortabele zitting en een solide stabiliteit in de constructie te creëren. De plaatsing van de voetsteunen zorgt ervoor dat elke gebruiker intuïtief weet hoe op deze barkruk plaats te nemen om de onverwacht aangename zithouding te ervaren.

Grotere aantallen of toepassing in een project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Op onze download pagina kun je 3d modellen, high-res beeldmateriaal en product informatie vinden.

Varianten

Frame in onbehandeld eiken, gehele kruk in Osmo hardwax-olie of frame op kleur in RAL9002 grijs-wit, RAL1000 groen-beige, RAL5011 staal-blauw, RAL3012 beige-rood. Andere kleuren mogelijk op aanvraag.

de Vij5
stappen
van de
Tilt Bar Stool

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Tilt Bar Stool is ontworpen door Floris Hovers. Floris woont en werkt in Raamsdonksveer, waar hij ook opgroeide. Zijn ontwerpen verrassen door hun ontwapenende eenvoud. Geen abstract minimalisme, maar het eindresultaat van een langdurig proces van reduceren.

Binnen de basiscomponenten waaruit een houten barkruk in de regel wordt geconstrueerd, zocht Floris naar een eenvoudige manier om een ​​recht, hard oppervlak aangenaam te maken om op te zitten. Door het hout van de zitting en de poten in een hoek van 3 graden te kantelen, creëerde hij zowel een verrassend comfortabele zitting als een solide stabiliteit in de constructie van de poten.

Floris Hovers

“De belangrijkste vaardigheid voor een ontwerper: je eigen passie en verwondering omzetten in iets wat voor anderen begrijpelijk en bruikbaar wordt.”

Quote uit het boek Hovers’ Manual of Things
tilt bar stool dimensions

VERZAMELEN + VERTALEN

De Tilt Barstool is sinds 2019 onderdeel van de Vij5 collectie. In opdracht van Vij5 ontwierp Floris Hovers deze barkruk voor de officiële Dutch Design Week Business Lounge in 2018. De kruk is in een relatief korte periode tot stand gekomen en is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van Floris, Vij5 en onze lokale houtproducent.

De kruk dankt zijn naam, maar ook een unieke look & feel, aan het feit dat het hout van de zitting en de poten 3 graden gekanteld is. In samenspraak met Floris gaven we de kruk na de Dutch Design Week verfrissende kleuren en hebben we deze toegevoegd aan de Vij5 collectie.

MAKEN

De Tilt barkruk wordt gemaakt van massief PEFC gecertificeerd eikenhout en geproduceerd in de regio van onze studio in Eindhoven. Voor bescherming en duurzaamheid worden het zitvlak en de voetsteunen behandeld met Osmo hard-wax olie.

Het frame van de kruk is standaard verkrijgbaar in onbehandeld eikenhout voor een natuurlijke uitstraling. Optioneel kan het frame ook worden behandeld met een lak in vier standaardkleuren, een custom kleur op aanvraag of met Osmo hard-wax olie waardoor alle oppervlakken dezelfde afwerking hebben.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

De Tilt Bar Stool kan op aanvraag ook op een andere hoogte gemaakt worden, zoals 65 of 75cm.

MATERIALEN PASPOORT

Tilt Bar Stool

Massief eiken

wood 2 t

Geproduceerd van PEFC gekeurd eiken uit Frankrijk, verwerkt door onze vaste meubelmakerij in Kelpen-Oler (NL)

Afwerking en Osmo

handmade t

De afwerking en montage van de krukken en het olieën met Osmo hard-wax olie gebeurd bij Vij5.

Standaard behandeld met Osmo hard-wax olie. Dit behoudt de eiken-kleur, is water- en vuil-afstotend en bestand tegen vlekken van rode wijn, koffie, etc.

Spuiten op kleur

colors purple outline t

Als de krukken op kleur gespoten worden gebeurd dat in de werkplaats van Floris Hovers in Raamsdonksveer (NL). Dit kan in onze standaard kleuren, maar op aanvraag zijn ook custom kleuren mogelijk!

Afmetingen

Zitvlak 34 x 34,5 cm
Zitting hoogte 80 cm

Kleur opties zit-vlakken & voetsteun altijd behandeld met Osmo hard-wax olie

RAL9002 grijs-wit
RAL1000 groen-beige
RAL5011 staal-blauw
RAL3012 beige-rood
andere kleuren op aanvraag!

In Vij5 collectie sinds 2019

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

vij5 tilt bar stool by floris hovers @ object rotterdam 2019 image by vij5 img 1925 press 768x1158 1

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.