Vij5 / Webshop / Meubels / ‘s-Chair (stoelen met Kvadrat Rime)

‘s-Chair (stoelen met Kvadrat Rime)

Deze stapelbare stoel is stevig en stabiel dankzij een heldere vormgeving en een slimme houtconstructie. Zowel de rugleuning als de zitting zijn opgebouwd uit facetten die de stoel een eigenzinnig silhouet geven en tegelijkertijd het zitcomfort verbeteren.

Het frame zorgt voor dusdanig veel stabiliteit dat de stoel blootgesteld kan worden aan extreem hoge belastingen volgens NEN-EN 16139 level 2. Iets wat best bijzonder is voor een houten stoel!

De stoel is verkrijgbaar met een gekleurde HPL toplaag of in een beklede variant (zoals hier afgebeeld) gemaakt met Kvadrat stof en is geschikt voor zowel projectmatig gebruik als residentiële toepassingen.

Deze stoel hoort bij de ‘s-Table en heeft dezelfde eigenwijze combinatie van massief eiken met multiplex als de tafel uit de serie. Vanzelfsprekend is de stoel ook heel mooi te combineren met andere design tafels!

TIP: Ontdek het verhaal áchter onze producten, lees het interview met designer Jeroen Wand op onze blog.

NOOT: Deze specifieke stoelen zijn kant-en-klaar en op voorraad, vandaar de korting! In de toekomst gaan de kleuren van de stoelen veranderen dus dit zijn de laatste in deze variant.

Gemaakt in Eindhoven

Eigen kleurkeuze mogelijk

Met de hand gemaakt

Oorspronkelijke prijs was: € 585,00.Huidige prijs is: € 465,00.

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires & verlichting. Op meubels kan een toeslag van toepassing zijn.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150.

Omschrijving

De ’s-Chair is ontworpen door Jeroen Wand. Jeroen ontwierp de stoel oorspronkelijk voor de educatieruimte van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch (vandaar de ‘s-). Met zijn studio in Eindhoven onderzoekt hij de rauwe, ongepolijst kant van design en ontwikkelt daarmee objecten, producten, installaties en omgevingen die aanzetten tot het vinden van alternatieve vormen van wat mooi of aangenaam is.

Waar bij andere meubels vaak gekozen wordt voor één houtsoort, gebruikte Jeroen hier een eigenwijze combinatie van massief eiken én multiplex onderdelen. Dit zorgt ervoor dat de stoel een ongecompliceerde maar rijke uitstraling heeft die aansluit bij verschillende interieurstijlen. Dezelfde materiaalcombinatie vind je overigens ook terug in de bijpassende ‘s-Table uit dezelfde serie.

Voor de beklede versie van de ‘s-Chair gebruiken we de kwalitatieve Kvadrat stof ‘Rime’. Rime is een wollen meubelstof die van een afstand bekeken een melange-achtige uitstraling heeft. Elk van Rime’s kleurstellingen combineert een heldere toon met een tint. Voor sommige kleurstellingen, die vergelijkbare tinten combineren, lijkt Rime eenkleurig. Bij andere, waar het contrast sterker is, komt de structuur van het textiel veel duidelijker naar voren. De beklede versie van de ‘s-Chair is beschikbaar in drie standaard kleuren Kvadrat Rime. Op aanvraag zijn er ook andere kleuren mogelijk uit de mooie Kvadrat Rime serie, dit kan al vanaf 4 stuks!

Meer weten over deze design stoel?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van de s-Chair op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Bekijk hier alle design meubels in de Vij5 collectie.

Specificaties

ontwerper

Jeroen Wand

variation

Upholstry Kvadrat Rime 731, Upholstry Kvadrat Rime 131, Upholstry Kvadrat Rime 781

in collectie

sinds 2014

afmetingen

42 x 54 x 79 cm, zithoogte 46 cm

materiaal

Kvadrat Rime bekleding, massief eiken (PEFC), multiplex

productie

gecontroleerd en verpakt door Vij5, geproduceerd in de werkplaats van/door de ontwerper zelf, lokaal geproduceerd in Nederland