Vij5 podcast – Vertalen

met Geen reacties

In de Vij5 podcast nemen Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst (oprichters van Vij5) je mee in hun wereld door met elkaar en met andere mensen uit hun netwerk in gesprek te gaan!

Aflevering 3 – Stap 3 van Vij5: Vertalen

In deze aflevering gaan Arjan en Anieke met elkaar in gesprek om dieper in te gaan op het onderwerp ‘vertalen’.

anchor link

Deze podcast is op verschillende platforms te beluisteren via Anchor.fm (by Spotify) of rechtstreeks via de link hieronder:

‘Vanuit onze studio & showroom in Eindhoven vervullen we een verbindende rol tussen ontwerpers, makers en kopers. Hierbij doorlopen we steeds 5 belangrijke stappen.

Vertalen is de derde stap in ons proces: om van een concept een te produceren product te maken is een vertaling nodig. We zorgen ervoor dat de ontwerper en de maker(s) hierbij nauw betrokken blijven.’

“In deze podcast leggen we uit waarom ‘vertalen’ de centrale fase van ons proces is en hoe wij hier een verbindende rol in vervullen.”

Arjan & Anieke

‘Sommige ontwerpers zijn al heel ver als we met ze in contact komen. Dan zetten we samen slechts de puntjes op de i. Maar het kan ook zijn dat we in een vroeger stadium bij het ontwerpproces betrokken zijn en dan geven we ook in die fase al input. Dat vinden we eigenlijk het leukst..

Tijdens het vertalen van een concept baseren we onze keuzes niet op prijs, maar op inhoud. We zijn volhardend en meedenkend als het gaat om productontwikkeling en geven niet snel op!

Regelmatig overtuigen we een producent om iets nieuws te proberen om er zeker van te zijn dat een product wordt zoals de ontwerper het bedoeld heeft. Vaak begeven we ons hierbij op een grensgebied van de mogelijkheden binnen een materiaal of techniek: in onze ogen hét moment waar ontwikkeling en vernieuwing plaatsvindt.

In deze podcast leggen we uit waarom ‘vertalen’ de centrale fase van ons proces is en hoe wij hier een verbindende rol in vervullen.’

Vij5 producten
genoemd in
deze podcast