‘The Young Collectors’ – DDW 2018

met Geen reacties

Tijdens de Dutch Design Week in 2018 kon je bij Studio Thier & van Daalen ‘dwalen’ door een huis vol design; het nieuwe onderkomen van de ontwerpers en curatoren van deze expositie. Ze openden hun deuren voor het publiek en woonden tijdelijk in een designexpositie.

Met de expo toonden Iris van Daalen en Ruben Thier hun eigen recent gerenoveerde jaren ‘60 woning met studio aan huis, ontworpen door W. van Hagen en J. Hurkmans. De unieke stijl van de woning, uit een rijtje van negen huizen van elk drie verdiepingen hoog, staat beter bekend als de ‘Bossche School’. Ruimtewerking en evenwichtige maatverhoudingen spelen hierin een belangrijke rol evenals het gebruik van de materialen als hout, beton en schoonmetselwerk.

Nadat Iris en Ruben begin dat jaar de trotse eigenaren werden van dit pand hebben ze zelf veel gerenoveerd, verbouwd en ontworpen, waarbij de mooie raampartijen, vides, stalen trappen en bijzondere architectonische details behouden zijn gebleven. ‘Een prachtig architectonisch experiment’, noemen ze het zelf.

In de expo was ook werk uit de Vij5 collectie te zien: de Trestle Table van David DerksenPigments & Porcelain cups van Alissa + NienkeGraphic Time klok ‘Dot’ van Raw Color en de Coatrack by the Meter van Maarten Baptist.

“Wonen in een designexpositie”

Een gecureerde expo door Studio Thier & van Daalen met ontwerpen van: Alei Verspoor, Clesse Constant, Earnest studio, Jeroen Wand, Jonas Lutz, Maarten Baptist, Michael Rem, Noortje de Keijzer, OODE Gallery, Raw Color, Room for Milk, Stine Aas, Studio Thier&vanDaalen, Tools for Progress, Vantot, Vij5, Ward Wijnant en partners Baars & Bloemhoff, Caracterr, Forbo en Mosa in hun nieuwe woning en studio.

Alle afbeeldingen door Studio Thier & van Daalen