Vij5 / Webshop / Meubels / Kasten / Angled Cabinet (eiken kast-frame met blauw glas)

Angled Cabinet (eiken kast-frame met blauw glas)

De Angled Cabinet is geconstrueerd met opvallende knooppunten waarbij alle drie de balken elkaar evenveel raken. Door de balken om hun assen te roteren, ontstaat er een nieuwe verbinding op het kruispunt waardoor een sterke constructie tot stand komt.

Wanneer je deze structuur in een isometrisch perspectief ziet, is het alsof je een architectonisch skelet bekijkt waarbij je vanuit iedere hoek een ander beeld krijgt.

NOOT: Deze specifieke kast is het laatste exemplaar in massief eiken, we zijn nu naar essenhout overgestapt met een nieuwe leverancier.

Deze kast is wél het nieuwe model (glaspanelen 32cm breed i.p.v. 29cm) en wordt geleverd met 3x blauw glas van 3 vakken lang. Nog een verschil met de oude serie (die op de foto’s te zien is) is dat de lange latten nu een paar cm lager gemonteerd zitten. Daardoor is de kast plat te vervoeren en gemakkelijker zelf te assembleren.

Het hout is Nederlands eikenhout, gekapt in onze bossen bij geplande uitdunning en/of Nederlands ‘stadshout’. De kast wordt sociaal geproduceerd in Nederland.

Lokale productie Nederland

Eigen kleurkeuze mogelijk

Met de hand gemaakt

Oorspronkelijke prijs was: € 1.495,00.Huidige prijs is: € 1.195,00.

Nog 1 stuks op voorraad

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires & verlichting. Op meubels kan een toeslag van toepassing zijn.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150.

Omschrijving

Voor het ontwerp van de Angled Cabinet was Studio Thier & van Daalen geïnspireerd door de schetsen en tekeningen van kunstenaars en architecten als Le Corbusier, Rietveld en Joost Swarte, die in hun handschrift een unieke isometrische projectie gebruiken. Gefascineerd door houten frames vanwege hun sterke, heldere en herhalende vormentaal, vertaalden ze dit principe in een nieuw herhalend patroon van balken en verbindingen in hout.

De kast is ontworpen als een modulair systeem en is verkrijgbaar in verschillende variaties door de balken in verschillende lengtes, hoogtes en breedtes te herhalen.

p.s. Iedere kast wordt op maat en op bestelling gemaakt, we nemen altijd contact met je op na bestelling om de details af te stemmen!

Meer weten over dit product?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van de Angled Cabinet op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Bekijk hier alle design meubels in de Vij5 collectie.

Specificaties

ontwerper

Thier & van Daalen

options

frame, 3 rows of 3 levels, frame, 2 rows of 3 levels, frame, 1 row of 3 levels, 1x glass panel 1 row long, 1x glass panel 2 rows long, 1x glass panel 3 rows long, 1x aluminum panel in RAL9002 greywhite, 1x aluminum panel in RAL7036 platinumgrey, 1x wine integrated rack

afmetingen

hoogte 85 cm & breedte 35 cm, lengte 154,5 cm

materiaal

aluminium, massief eiken (PEFC), poedercoating

productie

afwerking en assemblage bij Vij5, lokaal geproduceerd in Nederland

in collectie

sinds 2017