Prägen
Boards

Een blijvende indruk

Deze bijzondere presentatieplanken zijn handig in gebruik en verfraaien tegelijkertijd je keuken. De planken zijn aan één zijde voorzien van een structuurpatroon dat als een preeg is aangebracht in het perenhout. De vlakke kant kan als snijplank gebruikt worden, de reliëf zijde is bestemd als presentatieplateau. De cirkelvormige handgrepen maken de planken niet alleen handzaam maar zorgen er ook voor dat je ze aan de muur kunt hangen, waardoor een mooie geometrische compositie ontstaat.

Varianten

de Vij5
stappen
van de
Prägen Boards

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN

De Pragen Boards zijn ontworpen door Hanne Willmann. Hanne is als productontwerper gevestigd in Berlijn. Het experimenteren met verschillende materialen en al hun talrijke combinaties vormt de basis van al haar werk.

Tijdens haar afstuderen ontwikkelde zij een techniek om hout te ‘pregen’. Na talrijke studies vond ze een methode om op deze manier permanente structuren en reliëf in houtoppervlakken te creëren.

Samen met Vij5 ontwierp Hanne een set van twee perenhouten presentatieplanken voor snijden en serveren, die uniek zijn vanwege het gepreegde reliëfpatroon. Deze techniek geeft het perenhouten oppervlak letterlijk een derde dimensie en maakt het daarmee zowel visueel als tactiel aantrekkelijk.

Hanne Willmann

Met een open houding en een grote toewijding aan het vak ben ik vastbesloten om de essentie van ieder element dat ik tegenkom volledig te onthullen. Mijn producten stralen veel individualiteit en vertrouwen uit, maar behouden toch hun bescheidenheid.

Hanne Willmann

VERZAMELEN + VERTALEN

De Pragen Boards zijn sinds 2017 onderdeel van de Vij5 collectie. We ontmoetten Hanne in Duitsland, waar ze ons samples toonde van haar ‘Prägen’ project. We zijn altijd gefascineerd door interessante nieuwe materialen en waren dan ook meteen onder de indruk van haar techniek. We namen een sample mee naar onze studio in Eindhoven en nodigden Hanne uit bij ons een workshop te doen om samen de mogelijkheden van de techniek verder te onderzoeken. De Prägen Boards is het eerste product dat we met deze techniek ontwikkeld hebben.

MAKEN

De Pragen Boards worden in kleine series met de hand gemaakt in onze werkplaats in Eindhoven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal door Hanne Willmann ontwikkelde methode om permanente structuren en reliëfs in houten oppervlakken te persen. Als basis wordt gebruik gemaakt van perenhout. Naast dat het een prachtige kleur heeft, leent perenhout zich vooral erg goed voor deze techniek waar andere houtsoorten dat niet doen.

Nadat de planken op maat gemaakt zijn, wordt er met een speciale pers het patroon in ‘gepreegd’. Hier komen wel de nodige spierballen bij kijken!

Vervolgens worden de handvaten aan het hout bevestigd en worden de planken geolied met vier lagen druivenpitolie.

De planken zijn verkrijgbaar in twee maten van ca. 18 x 30 cm of 16 x 68 cm, beide met een zwart gepoedercoate ring.

In het materialen paspoort kun je terugvinden waar en door wie de verschillende onderdelen van dit product gemaakt worden.

MATERIALEN PASPOORT

Prägen Boards

Perenhout

wood 2 t
handmade t

Het perenhout wordt bij Vij5 gepreegd en verder afgewerkt in Eindhoven (NL)

Metalen ringen

Deze zijn geproduceerd in regio Eindhoven (NL) en worden daar ook gecoat

Afmetingen

Small ca. 18 x 30cm
Large ca. 16 x 68cm

In Vij5 collectie sinds 2017

DELEN

Wil je dit product in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Vij5
Showroom

vij5 showroom ddw2019 img 4480 web

Je kunt onze studio en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. De meeste producten zijn hier te zien, maar momenteel is de showroom in gebruik voor een ander groot project. Dus neem even contact op en laat vooral even weten wat je graag wilt zien, dan kijken we wat er mogelijk is!

Je kunt hiervoor een afspraak maken via mail of telefoon.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.