Vij5 tijdens
OBJECT Rotterdam 2024

met Geen reacties

Onlangs hebben we met veel plezier een deel van de Vij5-collectie gepresenteerd tijdens de designbeurs OBJECT Rotterdam 2024. Het was een uitgelezen kans om enkele previews van onze nieuwe producten te tonen, maar dankzij onze mooie plek op de begane grond konden we ook een indrukwekkend overzicht laten zien van de collectie. Heb je het event gemist? Geen zorgen! Bekijk ons beeldverslag van de expositie terwijl we je alvast een voorproefje geven van wat er binnenkort te verwachten valt in de Vij5 collectie. Lees verder voor meer informatie.

Fotografie: Vij5

Over OBJECT Rotterdam

OBJECT Rotterdam is een bijzonder pop-up platform dat zich richt op designlabels, bekende ontwerpers en aanstormende talenten. Het combineert design, ambacht, mode, architectuur en kunst en is een niet te missen evenement voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie voor hun interieur, liefhebbers van design en verzamelaars. Voor ons is het een ideale kans om de Vij5-collectie te presenteren aan échte liefhebbers, in een prachtige omgeving.

De esthetiek van het HAKA gebouw

Elk jaar vindt OBJECT plaats in een iconisch gebouw in Rotterdam of de nabije omgeving. Dit jaar was dat misschien wel voor de laatste keer het prachtige HAKA-gebouw, waar onze presentatie op de begane grond plaatsvond. Het HAKA-gebouw, een volledig gestript architectonisch monument uit de jaren dertig, dient altijd als een indrukwekkende achtergrond voor onze collectie.

Oorspronkelijk gebouwd in 1932 door de architecten H. F. Mertens en J. Koeman als het hoofdkantoor van de Coöperatieve Groothandelsvereniging de Handelskamer, werd het HAKA-gebouw in 2002 erkend als een rijksmonument vanwege zijn historische en architectonische waarde. Met zijn rijke geschiedenis en architecturale betekenis biedt het HAKA-gebouw een unieke en inspirerende setting voor alle presentaties tijdens OBJECT.

De Vij5 collectie op een podium

Dit jaar namen we al voor de zevende keer deel aan OBJECT Rotterdam, en elke keer opnieuw vinden we het een boeiende uitdaging om een prachtige presentatie te creëren op de plek die ons wordt toegewezen. Door de jaren heen hebben we op verschillende verdiepingen van het HAKA-gebouw gestaan, wat telkens resulteerde in een unieke uitstraling van onze expositie. Vorig jaar viel onze wand met kleurrijke Alf-haken het meest op, maar dit jaar kregen we een ruimte op de begane grond met een vast houten podium van ca. 5×4 meter. Dit bracht een nieuwe creatieve uitdaging met zich mee, maar we zijn trots op het resultaat: een prachtige overzichtstentoonstelling van de Vij5-collectie, verhoogd op een podium gepresenteerd, waar we heel veel complimenten over mochten ontvangen! Bezoekers konden ook rondom het podium lopen om alle projecten van dichtbij te bekijken.

Previews

Natuurlijk lieten we ook dit jaar weer speciaal voor OBJECT bezoekers een aantal previews zien van nieuwe producten die de komende maanden in de Vij5 collectie worden opgenomen:

Maarten Baptist staat bekend om zijn unieke ontwerpfilosofie die het productieproces in de schijnwerpers zet, zonder al te veel aanpassingen. Zijn streven naar functionele en reproduceerbare items benadrukt de schoonheid van eenvoud in zowel vorm als functie.

De Tube Cabinet illustreert deze aanpak op prachtige wijze. Het opvallende ontwerp bestaat uit 3D laser-gesneden aluminium buizen en stevige massief houten planken. Met precisie als sleutelwoord in het productieproces, zorgt geavanceerde 3D lasersnijtechnologie ervoor dat elk stuk perfect gevormd is en geschikt is voor zijn beoogde doel.

Wat deze kast zo bijzonder maakt, is de mogelijkheid om hem volledig aan te passen aan jouw ruimte dankzij de variabele lengtes van de buizen en planken. Je kunt zelfs zij- en achterpanelen toevoegen of deurtjes aan de voorkant om een gesloten gedeelte te creëren als je dat wenst.

De Tube Cabinet wordt later dit jaar officieel gelanceerd, maar je kunt nu al een pre-order plaatsen in onze webshop.

Tijdens OBJECT Rotterdam 2024 gaven we ook een sneak peek van de vernieuwde versie van de Angled Cabinet. Deze opvallende kast is geconstrueerd met knooppunten die een visueel statement maken. Door de balken om hun assen te roteren, ontstaat een nieuwe verbinding op het kruispunt, wat resulteert in een sterke constructie. De glazen en aluminium panelen zijn verwisselbaar, waardoor de indeling van de kast flexibel is. Optioneel kan een houten wijnrek aan het frame van de kast worden bevestigd.

Het ontwerp is afkomstig van Studio Thier & van Daalen en maakt sinds 2017 deel uit van de Vij5-collectie. Nu is deze vernieuwde versie direct leverbaar in duurzaam Nederlands essenhout, geproduceerd volgens lokale en sociale normen. Kies uit naturel essenhout met woodwax, essenhout met gekleurde lijnzaadolie in verschillende tinten, of thermisch gemodificeerd essenhout voor een donkere houtlook.

Met slechts enkele eenvoudige onderdelen – een gekleurd houten blokje, een glaspaneel, een achterplaat van goudkleurig aluminium en een houten wig – bieden de Precious Memory fotolijsten een elegante en functionele manier om foto’s, tekeningen of ansichtkaarten tentoon te stellen. Beschikbaar in verschillende maten, kun je je eigen persoonlijke landschap van herinneringen samenstellen. Of je nu kiest voor horizontaal of verticaal gebruik, met of zonder passe-partout, deze fotolijsten zijn perfect voor het creëren van jouw ideale fotodisplay.

Ontworpen door Isabel Quiroga, zijn de Precious Memory fotolijsten een opkomend pronkstuk in de Vij5-collectie. Hoewel ze nog niet officieel zijn gelanceerd, kun je nu al exclusief de laatste door Isabel zelf gemaakte fotolijsten bemachtigen in een pre-sale. Elk blokje in deze serie is uniek in zowel maat als kleur, met verschillende houtsoorten die zijn gebruikt voor een diverse uitstraling. Binnenkort zal Vij5 de productie van deze elegante fotolijsten overnemen, wat resulteert in een meer gestandaardiseerd proces. Wil je een uniek exemplaar bemachtigen? Klik dan hier!

Mis onze toekomstige ontdekkingen niet!

We hopen dat deze sneak peek je enthousiast heeft gemaakt voor wat er komen gaat bij Vij5! Of je nu geïntrigeerd bent door de vernieuwde Angled Cabinet, nieuwsgierig bent naar de exclusieve pre-sale van de Precious Memory fotolijsten, of gewoon geïnspireerd bent door ons verhaal op OBJECT Rotterdam, we nodigen je van harte uit om ons te blijven volgen op onze voortdurende zoektocht naar frisse ideeën en tijdloos design. Ontdek meer over onze collectie, blijf op de hoogte van onze nieuwste ontwikkelingen en wees als eerste op de hoogte van onze aankomende lanceringen door je aan te melden voor onze nieuwsbrief. En wie weet, misschien zien we elkaar volgend jaar weer op OBJECT Rotterdam!