Dutch Design Week 2019 – thema: We’re Open!

met Geen reacties

Tijdens Dutch Design Week gaven wij met onze expo ‘We’re open!’ in onze eigen studio, showroom en werkplaats aan de Hallenweg inzicht in hoe en waarom wij met ontwerpers, producenten en leveranciers samenwerken. Je kon ons letterlijk alles vragen! Met deze openheid sluiten we aan op een nieuwe trend waarbij transparantie in de keten als vanzelfsprekendheid wordt gezien.

Samenwerken

Tijdens de expositie was er een grote kaart van Nederland te zien waarop alle partners waar wij mee samenwerken met naam en toenaam genoemd werden. Hierdoor werd direct zichtbaar dat een groot deel van onze activiteiten in Nederland of zelfs in de regio Eindhoven plaats vinden.

Bewuste keuzes maken

Ons doel was de bezoeker meer inzicht te geven in de keuzes die gemaakt zijn vóórdat een product te koop wordt aangeboden en welke mensen daar allemaal bij betrokken zijn geweest. Op deze manier kun je als klant een bewustere keuze maken over het wel of niet aankopen van een product. Je zou deze keuze kunnen zien als een logisch gevolg op de overwegingen die wij vóór jou gemaakt hebben tijdens het ontwerpen, ontwikkelen en maken van de Vij5 collectie.

Nieuwe taal

Het verhaal dat we aan bezoekers vertelden fungeerde als een voorbode op een nieuwe taal die wij aan het ontwikkelen zijn en die in de toekomst ook op onze website en in onze communicatie zichtbaar zal worden.

De titel ‘We’re open!’ was daarnaast ook van toepassing op onze vernieuwde showroom die een ware metamorfose heeft ondergaan. De grootste vernieuwing zit in het feit dat de showroom nu aan de voorkant van ons gebouw is gevestigd en middels een nieuwe glazen gevel bereikbaar en zichtbaar is.

NIEUW PRODUCT: TEMPERED STEEL PANELS

Tijdens Dutch Design Week presenteerden wij ook een nieuw product in de Vij5 collectie: de Tempered Steel Panels, ontworpen door Max Lipsey.

De Tempered Steel Panels zijn een vervolg van Max Lipsey’s fascinatie voor de kleurrijke kwaliteiten van getemperd staal. Het temperen van staal wordt normaliter toegepast om de elasticiteit en plasticiteit van het materiaal te vergroten. De Tempered Steel Panels zijn echter alleen getemperd met als doel mooie kleuren te creëren! Eenvoudig gezette staalplaten vormen een ononderbroken en uitgestrekt canvas waarop de schoonheid van de temper techniek echt tot zijn recht komt. Het kleurenpalet ontstaat vanuit het basismateriaal en varieert per stuk waardoor ieder paneel uniek is.

Op zichzelf zijn de borden al mooi als decoratieve panelen of wandbekleding. Door ze te combineren met een set magneten worden het ook nog eens handige memo boards voor het tonen van afbeeldingen, notities en to-do-lijsten. Dankzij een zijdeglans laklaag kunnen de Tempered Steel Panels ook als whiteboard gebruikt worden. Optioneel kan een bijpassend magnetisch plankje worden toegevoegd om markers, notities en andere persoonlijke items een plaats te geven.

BULTHAUP PODCAST

Bulthaup is bekend om haar keukensystemen; tijdloze designs die niet onderhevig zijn aan mode en tijdsgeest. Maar tijdens Dutch Design Week 2019 stelde bulthaup zich open voor mensen en merken die prikkelen door wat ze doen, maken of vinden. Hun doel: nieuwe verbindingen leggen.

Bulthaup ontwerpt om mensen samen te brengen en ze geloven dat de keukentafel daarvoor de uitgelezen plek is. Met hun tafelgasten spraken ze over innovatie, duurzaamheid, burn-outs, de verantwoordelijkheid van merken, tijdloos design vs. mode, nieuwe tradities en nog veel meer.

Arjan was samen met Charlotte Landsheer van Cor Unum een van de tafelgasten met als thema: Internationale Designers en Lokale Productie. Het gesprek is opgenomen en terug te luisteren als podcast.

Luister hier deze Table Talk terug via spotify!

bulthaup table talks 3

DDW 2019 RECAP

Heb je Dutch Design Week dit jaar moeten missen of heb je zin om nog even na te genieten? Dutch Design Week maakte een recap van alle negen design areas tijdens het festival. Een overzicht van alle filmpjes vind je hier of bekijk het filmpje van de Hallenweg inclusief de Vij5 expo direct hieronder: