Vij5 / Webshop / Accessoires / Kandelaars & kaarsen / Refillable Candle | hervulbare design kaars met koolzaadwas door Lotte de Raadt & Sara Vignoli

Refillable Candle | hervulbare design kaars met koolzaadwas door Lotte de Raadt & Sara Vignoli

De ‘Refillable Candle‘ serie is een unieke verzameling kaarsenhouders, bedoeld om zélf kaarsen te maken met koolzaadwas. De objecten zijn ontworpen door verschillende ontwerpers, ter ere van het 15-jarig bestaan van Vij5. Het uitgangspunt is dat je éénmalig een kaarsenhouder koopt, die je daarna voor langere tijd kan blijven gebruiken door hem elke keer opnieuw te vullen met koolzaadwas, een duurzaam alternatief voor paraffine.

Lotte de Raadt & Sara Vignoli experimenteerde met een zeer oude decoratieve techniek die normaal gesproken wordt gebruikt op stof en bekend staat als “Batik”, door porseleinen kopjes met de hand te beschilderen met koolzaadwas. Op het porselein wordt een was patroon aangebracht, gevolgd door een extra kleurlaag op basis van natuurlijk ijzerslib (oer). Na het bakken op hoge temperatuur verdwijnt de was en wordt het patroon op het oppervlak gefixeerd.

Het mooie aan deze kaarsenhouder is dat het porselein translucent is, waardoor het licht door laat. Wanneer de kaars brandt kun je hierdoor het patroon nog beter zien!

 

Iedere kaarsenhouder wordt standaard geleverd met een navulset; bestaande uit ca. 600 gram koolzaadwas (voor 2 á 3 keer navullen), een serie lonten, een lontenhouder en een gebruiksaanwijzing. Als de koolzaadwas korrels op zijn, kun je via onze webshop een nieuwe navulset kopen bestellen.

Als alternatief is er ook een set koolzaadwas theelichten beschikbaar.

 64,00

Levering: Indien op voorraad wordt dit product binnen 1 á 2 werkdagen verstuurd

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires & verlichting. Op meubels kan een toeslag van toepassing zijn.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150.

Omschrijving

Een ‘navulbare kaars’ is een vorm/container die gemakkelijk kan worden (her)gevuld met vloeibaar kaarsvet om een kaars te vormen.

In 2021 bestond Vij5 15 jaar, daarom hebben we voorafgaand aan de DDW alle ontwerpers waarmee we samenwerken onder de Vij5-collectie uitgenodigd om een ‘navulbare kaars’ te ontwerpen. Een overzicht van hun unieke ontwerpen was tijdens DDW 2021 te zien in de Vij5 showroom. De ontwerpers kregen carte blanche waardoor hun verschillende handschriften goed naar voren kwamen in het eindproduct. De tentoonstelling toonde hierdoor een breed scala aan persoonlijke interpretaties en vormde tegelijkertijd een interessante eenheid, net als de Vij5-collectie.

Koolzaadwas

Voor dit project werken we met koolzaadwas: een lokaal, veilig en gemakkelijk te verwerken product als duurzaam alternatief voor paraffinekaarsen. Een voordeel van koolzaadwas is ook, dat het een relatief laag smeltpunt heeft waardoor de container gemakkelijk schoon te maken is met heet water en een sopje of in de vaatwasmachine (wanneer het materiaal van de container dit toelaat).

Meer weten over dit project?

Check onze blog post van Dutch Design Week 2021 voor meer achtergrondinformatie over het ‘Refillable Candle’ project.

Specificaties

ontwerper

Lotte de Raadt & Sara Vignoli

productie

gecontroleerd en verpakt door Vij5, lokaal geproduceerd in Nederland

in collectie

sinds 2022

inclusief

Navulset 600 gram koolzaadwas + lonten, 6x Koolzaadwas theelichtjes 6cm