Vij5 / Webshop / Accessoires / Kandelaars / Refillable Candle door Jenna Postma

Refillable Candle door Jenna Postma

De ‘Refillable Candle‘ serie is een unieke verzameling kaarsenhouders, bedoeld om zélf kaarsen te maken met koolzaadwas. De objecten zijn ontworpen door verschillende ontwerpers, ter ere van het 15-jarig bestaan van Vij5. Het uitgangspunt is dat je éénmalig een kaarsenhouder koopt, die je daarna voor langere tijd kan blijven gebruiken door hem elke keer opnieuw te vullen met koolzaadwas, een duurzaam alternatief voor paraffine.

Jenna Postma’s handgemaakte porseleinen container is geïnspireerd op een Japanse stempel techniek, waarbij uitsparingen opgevuld worden met een andere kleur klei. De deksel biedt de mogelijkheid om je doosje lucifers of aansteker op een mooie manier op te bergen. Door de kaars en de deksel met elkaar te combineren ontstaat een grafisch lijnenspel. Er zijn diverse manieren om de set neer te zetten en met de lijnen te spelen. Draai ze om, zet de lijnen dwars op elkaar of laat ze juist door lopen. Speel met de positie van de onderdelen en geef daarmee je kaars zowel een strakke als speelse uitstraling.

 

Iedere kaarsenhouder wordt standaard geleverd met een navulset; bestaande uit ca. 600 gram koolzaadwas (voor 2 á 3 keer navullen), een serie lonten, een lontenhouder en een gebruiksaanwijzing. Als de koolzaadwas korrels op zijn, kun je via onze webshop een nieuwe navulset kopen bestellen.

Als alternatief is er ook een set koolzaadwas theelichten beschikbaar.

 64,00

Levering: Indien op voorraad wordt dit product binnen 1 á 2 werkdagen verstuurd

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75 euro, op alle accessoires, verlichting & kleine meubels.

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150, de rest van Europa vanaf €250.

Omschrijving

Een ‘navulbare kaars’ is een vorm/container die gemakkelijk kan worden (her)gevuld met vloeibaar kaarsvet om een kaars te vormen.

In 2021 bestond Vij5 15 jaar, daarom hebben we voorafgaand aan de DDW alle ontwerpers waarmee we samenwerken onder de Vij5-collectie uitgenodigd om een ‘navulbare kaars’ te ontwerpen. Een overzicht van hun unieke ontwerpen was tijdens DDW 2021 te zien in de Vij5 showroom. De ontwerpers kregen carte blanche waardoor hun verschillende handschriften goed naar voren kwamen in het eindproduct. De tentoonstelling toonde hierdoor een breed scala aan persoonlijke interpretaties en vormde tegelijkertijd een interessante eenheid, net als de Vij5-collectie.

Koolzaadwas

Voor dit project werken we met koolzaadwas: een lokaal, veilig en gemakkelijk te verwerken product als duurzaam alternatief voor paraffinekaarsen. Een voordeel van koolzaadwas is ook, dat het een relatief laag smeltpunt heeft waardoor de container gemakkelijk schoon te maken is met heet water en een sopje of in de vaatwasmachine (wanneer het materiaal van de container dit toelaat).

Meer weten over dit project?

Check onze blog post van Dutch Design Week 2021 voor meer achtergrondinformatie over het ‘Refillable Candle’ project.

Specificaties

ontwerper

Jenna Postma

productie

gecontroleerd en verpakt door Vij5, lokaal geproduceerd in Nederland

in collectie

sinds 2022

inclusief

Navulset 600 gram koolzaadwas + lonten, 6x Koolzaadwas theelichtjes 6cm